Annonce

Sporty spice: Her er den ikoniske overgangsjakke, som aldrig går af mode

- 06/09/2023

Det er blevet tid til layering og lange ærmer, læder og brændte farver. Det vigtigste element i efterårsgarderoben er imidlertid overgangsjakken, og denne sæson foreslår vi en sporty klassiker fra GANT, der fuldender outfittet – og holder dig varm gennem efterårets lunefulde temperaturskift.

Morgenerne bliver mørkere, ærmerne længere og farverne i gadebilledet har dæmpet sig i takt med temperaturerne. Med andre ord: Efteråret er kommet til landet, og hvis ikke du allerede har styr på sæsonens overtøj, er det på tide, at du får det. Efterårets jakke skal være varm, men ikke alt for varm, og så er det vigtigt, den er stor nok til at rumme outfittets lag, uden at den mister sin pasform. Desuden er farverne afdæmpede – men da jakken fungerer som outfittets visitkort, må den gerne have noget karakter.

Netop dét gør den klassiske varsity jacket perfekt til den sæson, vi er på vej ind i. Jakkens sporty udtryk åbner for en verden af stylingmuligheder, der giver kant til alle efterårets outfits. Det gælder, uanset om du fuldender et i forvejen casual look, eller om du bruger din jakke som det sporty spice til den pæne kjole eller den rå nederdel. 

Foto: PR

Vinrødt læder, statement monogram og traditionstro detaljer, der hædrer den amerikanske sportskultur på college. Lad dig inspirere af GANTs kontrastrige styling, der omfatter elementer af det pæne, det sporty, det rå og det allermest afslappede. Resultatet er et cool og eksperimenterende look, der maler byen rød på en ellers grå oktoberdag.

GANTs varsity-jakke

Lige sin start i 1949 har GANT været toneangivende inden for universitetsgarderobens med stribede poloer og uldne veste, mønstrede jakker og plisserede nederdele. Varsity-jakken har gennem årtier været fast inventar i GANTs kollektioner – og AW23-kollektionen er ingen undtagelse. Tag forbi GANTs nyåbnede flagshipstore på Amagertorv 16 i København og prøv dine yndlingsstyles på, eller find dem på gant.com.

Varsity-jakken, som er inspireret af de amerikanske universiteters sportsuniformer, fås i mange former og farver, men den originale bomberjakke med stribede ribkanter og statement monogram finder du hos GANT, som siden 1949 har været toneangivende i udviklingen af den preppy garderobe.

Dette efterår præsenterer GANT sin signaturjakke i nye varianter, der på én og samme tid udvikler looket og værner om sit DNA. De passer til den moderne skandinaviske stil, men uden at gå på kompromis med det sporty og legende look, som er varsity-jakkens hæderligste bidrag til en efterårsgarderobe, der ellers nemt kan komme til at gå i ét med landskabet.

Jakken er udformet i kvalitetsmaterialer som læder og uld og farvelagt med efterårets pallette. Vinrød dominerer, mens brændt brun og navy også er uundgåelige til looket.

 

Én jakke, tre farvesprog

Denne sæson kommer GANTs varsity-jakke i en række cool styles, der rangerer fra det originale preppy look til det klassiske efterårslook med et hint af sporty vibes. Herunder ser du tre af vores favoritter.

FOTOS AF JAKKERNE HER

1: Den detaljeorienterede

Elsker du detaljer og opsigtsvækkende farver, er Leather Varsity Jacket perfekt til at male byen rød på en ellers grå dag. Den overdimensionerede bomberjakke er prydet med print og patches, og så er den lavet i 100% læder, som med sit shiny finish giver den ellers sporty jakke et element af glam.

2: Den retro-inspirerede

Den helt traditionelle varsity jakke er udformet i en primærfarve til selve jakken og en sekundær farve til ærmerne. GANTS Padded Mix Varsity Jacket er udformet efter traditionens forskrifter i et look, der er lige så tidløst i dag, som det havde været for 30 år siden. Jakken er lavet i uld med ærmer i læder for det gennemførte sporty look, der fuldendes med den karakteristiske stribede ribkant.

3: Den moderne

Kan du godt lide de sporty elementer, men synes du, det kan blive lidt for dominerende med de mange detaljer og farver, er Wool Twill Varsity Jacket svaret, du leder efter. Her er de mættede farver byttet ud med nuancer af brun i et look, der bevarer den sporty inspiration, men samtidig passer naturligt ind i garderoben.

Tidløs siden 1865

Varsity-jakken er med sin nysgerrige sammensætning af materialer og farver blevet synonym med ungdomskultur, men i virkeligheden er historien om den ikoniske jakke efterhånden gammel. Faktisk dateres den helt tilbage til 1865, da Harvards baseballhold på ægte DIY-manér begyndte at sy deres universitets monogram på brystet af en almindelig sweater. Alle holdmedlemmer bar sin ’H-sweater’ til kamp som en slags hjemmelavet spillertrøje. 
Nogle år senere spredte trenden sig fra baseballholdet til fodboldholdet, og snart bar alle Ivy League-universiteters sportshold en eller anden form for monogram eller symbol, der klart bekendte kulør. Snart prydede bogstaver i versaler hverdagsgarderoben og i 1930’erne fandt den ikoniske Varsity-jakke sin nuværende form. Jakken er inspireret af sweateren med en uldkrop, mens læderærmerne giver jakken sit genkendelige udseende sammen med det obligatoriske monogram, der altid er at finde i øvre venstre side.