Trends

Sommerens store buksetrend er både smart og pæn – og vigtigst af alt, behagelig

- 11/06/2024

Den er perfekt til både hverdag og til fest.

Mange kender nok til, at sommeren særligt er en sæson, hvor det trækker i os at mødes med venner i solen til lidt kold drikkelse i solen, så snart klokken slår fri. Og derfor, er vi også særligt fan af trenden, der er perfekt til både hverdag og til mere festlige anledninger (bevares, arbejde kan også være festligt), og som du derfor med fordel kan gå fra kontoret direkte til byen i.

Hvad mon den famøse trend går ud på, tænker du nok. Her skal vi lige et kort smut tilbage til de trendsættende 00’ere, for som det er sket med diverse trends, der dominerer tidens mode, er denne trend også hevet frem fra gemmerne. Men faktisk kan vi tage et endnu længere historisk tilbageblik på altid-smarte Audrey Hepburn og selvfølgelig Carrie Bradshaw i Sex and the City, der begge to ihærdigt trak i bukserne. Nu kan den vist ikke trækkes længere. Det er selvfølgelig de knælange (somme tider 3/4-lange) capri-bukser.

Capri-bukserne er for mange allerede godt implementeret i sommergarderoberne. Herhjemme ses eksempelvis Pernille Teisbæk og Emili Sindlev i bukserne, og ser vi mere internationalt, har Kendall Jenner og Emily Ratajkowski stylet bukserne i nogle smarte outfits.

Foto: Imaxtree

Ferragamo SS24.

Foto: Imaxtree

Philip Lim SS24.

Hvis vi tager et kig på SS24-kollektionerne, har der været bred enighed fra flere mærker om, at capri-bukserne fortjente et glædeligt gensyn. Vi ser mange udgaver af buksen i den leggings-lignende model hos blandt andre Ferragamo og Philip Lim, men som det er med særligt helt stramme bulser, er de bare ikke for alle – men det har designerne også taget hensyn til. I hvert fald kommer capri-bukserne både i de stramme og de mere løse (eller i hvert fald mindre stramme) udgaver som hos Coperni, der både har lavet en denim-udgave og en decideret løs model.

Foto: Imaxtree

De løse capri-buker hos Coperni SS24.

Foto: Imaxtree

Capri-buker a lá jeans style hos Coperni SS24.

Grundet sin længde, kan capri-bukserne give et chikt og sommerligt udtryk. Bukserne er derfor både brugbare, når man gerne vil trække i de mere behagelige (men samtidig ikke shorts-korte) klæder, når arbejdet kalder, og i noget mere pænt, når fyraftenen kalder.

Stylet med eksempelvis en skjorte og en oversized blazer med sandaler eller loafers, er bukserne gode til hverdagsbrug, og med et par små hæle tilføres nemt et mere festligt look.