Trends

Shop den russiske stil

- 12/03/2013

ELLE har set nærmere på den russiske stil. Læs mere om den her og shop selv stilen

Den russiske stilbølge er væltet ind over os. I dag kan man ikke tale om mode uden også at tale om Rusland. Sådan har det ikke altid været, men på rekordtid har russerne invaderet den vestlige modeverden, og nu kan vi slet ikke få nok af deres helt specielle og ekstravagante stil. Glemt alt om kold krig. De følelser vi har for de russiske stilikoner er varme.

Hvor vi i norden er kendt for vores kærlighed til minimalisme, sort og gode kvaliteter, er russerne derimod kendt for at larme mere stilmæssigt. Det gælder også de nye russiske stilikoner. Her er især tale om The Russian Fashion Pack; en række gruppe kvinder, som sammen danner en russisk stilklike, og som har taget verden med storm. De to mest stilkopierede og street style-fotograferede er Ulyana Sergeenko og Miroslava Duma, som på hver deres måde er ambassadører for god russisk stil.

Læs mere om The Russian Fashion Pack

Ulyana Sergeenko og Miroslava Duma: De russiske stilikoner

Ulyana Sergeenko, som selv er designer og elsker haute couture, går i højhalsede bluser, lange, fyldige skørter, hatte og kapper. Hendes stil er dramatisk og en smule nostalgisk med bevidste referencer til Ruslands kulturelle storhedstid, hvor velhavende kvinder var klædt i de mest fantastiske, dekadente materialler, men i dydige snit -man ser ikke Ulyana i en alt for sexet kjole. Hendes stil er feminin, men på en tildækket, næsten dukkeagtig måde.

Miroslava Duma derimod er noget mere direkte moderne i sit stiludtryk. Hun er glad for pangfarver, sjove tekstiler og mikser gerne forskellige farver og print. Ligesom Ulyanas, er Dumas stil dog også piget, og looket bliver aldrig for sexet. Begge kvinder lader til at elske at klæde sig ud. Den russiske stil handler om at lege, samtidig med, at man holder fast i traditionelle stilværdier.

De russiske stilikoner har skabt en stil, som selvom den kan tolkes på forskellige måder, kan koges ned til tre nøgleord: Dekadence, femininitet, dydighed.

Shop selv den russiske stil og få råd til, hvordan du sammensætter dit russiske look i galleriet nedenfor.