Trends

Sangerinden Róisín Murphys 10 bud på god stil

- 10/02/2010

Den supercool sangerinde er af både Kylie Minogue og Madonna blevet hyldet for sin modige stil, specielle musikvideoer og tilgang til musik. Til Viktor & Rolfs S/S 2010-show i Paris stod hun, iført tylskjole speciallavet til hendes gravide mave, på et podie og sang.

Makeup er det vigtigste
Det er umuligt for mig at se, hvorvidt et sæt tøj kommer til at virke, før jeg har fået ordnet mit hår og min makeup. Det er psykologisk!

Følg Coco Chanels bud
Når det kommer til accessories, følger jeg Cocos råd – “Tag altid den sidste ting, du har taget på, af igen”.


Med fez og laksefarvet kjole

Helt fin og uskyldig i lys kjole fra Dolce & Gabbanas S/S 2009-kollektion.Tag ikke fejl af sexet og flirtende
For mig handler det med at være sexet faktisk om magt og ikke femininitet. Til det vælger jeg struktureret tøj med maskuline linjer.

Hold styr på dine referencer
Jeg kan lide at trække på referencer på bestemte looks eller tidsperioder. For at se drenget ud går jeg efter 1960’er-stemninger og tager brogues (herresko, red.) og en lille tanktop på.

Find inspiration hos din mor
Min mor var ekstremt god til tøj – da jeg var lille, rendte jeg rundt i hendes 1960’er-kjoler og tiaraer.

Helt flad på dansegulvet
Brogues med lædersåler er essentielle for en god nat på dansegulvet.

Du fortjener det bedste
Det er sjældent, at jeg går i tøj fra highstreet-mærkerne, men det er, fordi jeg ikke kommer fra en posh baggrund, og derfor vil jeg ikke holde op med at drømme om mere.

Værdsæt herreafdelingen
Herretøj kan bruges til et virkelig avantgardistisk hverdagslook.

Brug dine penge fornuftigt
Invester i tøj fra designere, der også har couture-linjer, som Dior og Givenchy. Den tid, de har brugt på research og udvikling, afspejler sig også i deres hovedlinje.

Tag en historietime
Lær alt om vintage, og du vil forstå nutidens trends.

FAKTA:

Irske Róisín Murphy (f. 1973) kom først frem som sangerinde i bandet Moloko, som de fleste husker for hittet ‘Sing it back’, i midt-1990’erne. I 2004 gik hun solo efter bruddet fra Moloko-bandmedlemmet Mark Brydon og har siden udgivet tre albums i eget navn, senest Overpowered i 2007, og rygterne siger, at vi kan forvente et nyt i løbet af 2010.