Trends

Sæsonens mest populære sko skal helst være helt usynlige

- 25/11/2022

Du har hørt om ’naked’ kjoler og ditto makeup. Men hvad nu hvis vi fortæller dig, at den næste næsten-nøgne trend koncentrerer sig om dit fodtøj?

Det lader til, at alt, der er tilnærmelsesvist nøgent disse dage, er hot. Kjoler skal helst være så tætte, at de kan forveksles med kejserens nye klæder og makeuppen skal gerne være så diskret, at man næsten ikke kan se den.

Og en trend har det jo ofte med at afføde en anden, og dermed ser vi nu den nøgne trend drive nedad for at ramme vores fødder, hvor det sidste skrig er sko, der knapt kan ses.

Ja, du læste rigtigt. Usynlige sko, eller på godt dansk ’naked shoes’, er simpelthen den trend, som designere fra Paris til New York kollektivt er blevet enige om.

Det startede allerede for et par sæsoner siden, da den nyudklækkede skodronning Amina Muaddi tryllebandt modefolket med en moderne fortolkning af Askepots glassko – i denne udgave dog lavet i gennemsigtigt PVC fremfor glas.

Foto: PR

Amina Muaddi

Derefter er det gået slag i slag med sko, der ikke dækker de tæer, man forsøger at gemme, men derimod stiller lilletå, storetå og de tre derimellem til frit skue under transparente materialer som PVC og mesh.

Foto: Ritzau/Scanpix

Valentino SS23

Valentino viste til deres SS23-show de ikoniske ’Rock Stud ’-stiletter samt deres tårnhøje og allerede populære og multi-kopierede plateausko i en ny, gennemsigtig variant, men mest udtalt var tendensen dog hos Loewe, der til deres SS23-show sendte modellerne ned gennem det store, åbne rum prydet med futuristiske gigantblomster i sko, der ved første øjekast slet ikke synes at være der.

Loewes ’naked shoes’ var nemlig en formstøbt og helt glasklar ballerina i PVC, der gav en umiskendelig barfodsillusion.

Foto: Ritzau/Scanpix

Loewe SS23

Tendensen er også at finde hos Simone Rocha, der bruger PVC’en på plateau-sandaler, mens Bottega Veneta og Acne tyr til mesh i deres bud på sæsonens frækkeste fodtøj.

Men selvom det ser smart ud, så kræver tendensen ualmindeligt velplejede fødder (husk at gå til en statsautoriseret fodterapeut, så du ikke yder skade på dine fødder med en hård fodfil), og undgå at have de gennemsigtige sko på alt for længe ad gangen, da det lukkede, og ikke-åndbare miljø skaber drivhuseffekt – og det er selvsagt ikke sundt for fødderne. Så far med lempe i dit forsøg på at se smart ud.

Læs ogå

Dette udskældte materiale er højeste mode – og Olivia Wilde og Hailey Bieber er allerede fans