Trends

Her er farven, vi spår til at blive den hotteste næste sommer

- 23/08/2023

Og bare rolig vi taler ikke længere farvepalette ala ’quiet luxury’ eller Barbiecore.

Grøn er håbets farve, og noget tyder på, at det også kunne blive farven for næste års sommersæson. Nærmere bestemt en fluorescerende limegrøn, som på det seneste er blevet spottet hos stilikoner som Hailey Bieber og hos både internationale og danske modehuses kollektioner.

Foto: Spot Gumu/Backgrid/Ritzau Scanpix

En af de første, der tog farven til sig, er model og indehaver af beauty-brandet Rhode, Hailey Bieber, som stylede sin limegrønne Prada silketop med baggy jeans og en Bottega Veneta clutch. 

Tilbage i 2021 var det Bottega Veneta, som, med chefdesigner David Lee ved roret, gjorde os fortrolige med den den grønne farve. Her blev grøn synonym med det italienske modehus, hvor Lee svøbte brandet signaturstyles som ’Jodie’-tasken og ’Puddle’-støvlen i den karakteristiske Bottega-grøn. En nuance, som tenderede en mere naturlig tone a lá mos og grønne blade, som vi kender den fra naturens flora. 

Foto: PR

De seneste sæsoner har den grønne farve dog været lagt på hylden til fordel for beigenuancer i den populære ’quiet luxury’-trend til Barbiecores lyserød. Men nu ser vi altså igen den grønne farve smyge sig ind på både catwalken og i streetstyle-billedet. Denne gang med et tvist af neon, der giver festligheden og ikke mindst synligheden et nøk op ad.

Læs ogå

OpéraSport har lige præsenteret, hvad vi spår til at blive næste sommers hotteste festoutfit

Foto: Launchmetrics

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt til Søren Le Schmidt SS24.

Herhjemme så vi farven præsenteret hos designer Søren Le Schmidt ved den netop overståede københavnske SS24-modeuge. Farven løb som en rød – eller skal vi sige grøn – tråd gennem designerens legendariske finaleshow, og prydede alt fra en overdådig stropløs crinoline-kjole til skulpturelle jakkesæt med abstrakte detaljer.

Foto: Launchmetrics

Acne Studios Fall/Winter 23

Det er dog ikke kun indenfor landets grænser, at næste sommer lader til at skulle nydes i de grønne gevandter. Også hos de internationale modehuse er der spottet limegrønne takter.

Selv om vi endnu har til gode at se, hvilken dagsorden de førende modehuse vil sætte for næste års sommerlook, der som bekendt først afsløres til de internationale modeuger i september, så peger pilen i en grøn retning. 

Allerede i dette års vinterkollektioner viste blandt andre Jil Sander, Gucci og Acne Studios farven i alt fra kjoler til strik, mens det italienske modehus Miu Miu gik planken ud med en pailletbesat underdel, der vel bedst kan betegnes som undertøj. 

Foto: Launchmetrics

Miu Miu Fall/Winter 23

Og så er der selvfølgelig streetstyle-kendisserne, der også er et godt sted at tage noter, hvis man skal spotte ‘the next big thing’. Og her er de også allerede kommet på fornavn med den selvsikre limegrønne farve. 

Foruden Hailey Bieber har kendisser som model Ashley Graham og skuespiller Sophie Turner taget farven til sig, og understreger, at vi allerede nu kan sætte søgningen i gang på grønne items til klædeskabet.

Foto: Mega

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

Dit favoritsmykke dette efterår indeholder en helt særlig farvet sten