Trends

ELLE guider: Insidertips til Budapest med Áeron

- 06/12/2016

Det ungarske brand, Áeron, har introduceret Áeron City Girl, der følger inspirerende og kreative kvinder fra internationale metropoler. Kursen er netop sat mod brandets hjemby, Budapest, og ELLE har mødt Áerons lokale Budapest-muse, sangerinden Barbara Stahl, til en snak om den bedste kaffe i byen, og stedet du bare MÅ shoppe!

Måske ringer navnet Áeron en klokke. ELLEs moderedaktion ses ofte i brandets lækre læderitems, og i ELLEs august-nummer bragte vi en modeprofil med den ungarske designduo.

I august præsenterede Aéron samtidig et nyt initiativ: Áeron City Project, hvor brandet følger inspirerende kvinder fra udvalgte internationale metropoler og lader dem fotografere i deres lokalmiljø som #áeroncitygirls. Projektet er sat i værk for at inspirere og give brandet en unik personlighed, præget af pigernes unikke karakterer. Áeron City Project tegner til at en visuel jordomrejse, hvor Áerons fine kollektion af hverdagsluksus får liv i gadebilledet i byer verden over og tilsammen danner en føljeton af underspillede modestatements, der begår sig hvor som helst, når som helst. Og det er en rejse, man gerne vil med på!

Læs også: Áeron: Vi vil elske at se kreative og inspirerende danske kvinder i vores tøj!

Áeron startede city-projektet i august, hvor de sammen med streetstyle-fotografen Chris Schoonover fulgte fem cool og kreative kvinder fra New York. Nu er Áerons city-tour kommet til designduoens hjemby, hvor de har teamet op med den betagende ungarske sangerinde, Barbara Stahl, som personligt er en stor inspirationskilde for Áeron.

Og næste stop? Det er intet mindre end vores egen navle, København, da den ungarske designduo finder evig inspiration i københavner-kvindernes evne til at gøre hverdagslooks lækre, brugbare og gennemførte.

Læs også: Stockholm Fashion Week: Moderedaktørens outfits

Men inden Áeron sætter kurs mod København, står Budapest for skud. Billederne til Budapest-serien med Barbara Stahl er skudt af et andet lokalt talent, nemlig fotografen Alexandra Serafimovich, i fuldkommen mageløse omgivelser på boutique-hotellet Brody House i Budapests historiske palads-kvarter.

ELLE har mødt Barbara Stahl eksklusivt til en lille insidersnak om hendes bedste tip til Budapest:

Hvor får man den bedste kaffe i Budapest?
Barbara: Jeg har to favorit-kaffebarer i Budapest, der begge ligger centralt i de mest populære områder af byen. Begge steder er atmosfæren imødekommende og hip – og begge steder har must-try kaffespeciliteter.

My Little Melbourne (Barbara: Deres chai latte er ALT!)

Espresso Embassy

Hvor er ”the place to be” i Budapest?
Barbara: Jeg er ikke en “partygirl”, men er ekspert i de gode “places to hang”. Mit ultimative favoritsted at mødes med mine venner til middag/drinks/kaffe er på Brody Studios. Det er faktisk en kunstklub, og stedet har en udpræget kreativ vibe, men det fungerer også som restaurant, bar, club og koncertvenue – og det er dét, jeg elsker ved stedet. Interiøret er i sig selv også en oplevelse værd: forestil dig et pub-vrag tilført luksuselementer. Jeg er også vild med stedet Telep, der er lidt mere ”chill” og har en let undergrundsatmosfære og hipster-typer i krogene. Der er til udstillinger, DJ-sets og jamsessions.

Brody Studio

Telep

Og til sidst… Hvor får man den ultimative shoppeoplevelse i Budapest?
Barbara: Well, ud over vores smukke “Fashion-Street”, hvor alle de international modehuse er repræsenteret, så byder Budapest også på et område, der nærmest flyder over med lokale designerbrands og kunsteriske vintage butikker. Personligt er jeg selv stor tilhænger af at gå på ”skattejagt” i Distrikt 7. Mit bedste tip er butikken Schatzi – Dress & Bar. Og ja, der er en bar i butikken, så du har simpelthen muligheden for at gå på opdagelse i ungarske designer labels og de fineste vintage kjoler med en kaffe – eller cosmo – i hånden.   

Schatzi – Dress & Bar

Se de betagende kampagnebilleder af Barbara Stahl for Áeron City Project: Budapest i galleriet nedenfor