Trends

‘East West’-tasken er kendt for sin særlige form – og så er den 2024s største trend

- 16/06/2024

Navnet kommer af den helt særlige form på tasken.

En kort, en lang. En rund, en oval. En mini, en maxi. Der findes mange finurlige former og størrelser på vores evige følgesvend, men i år er det – med et kig tilbage til 90’erne – den aflange form, der tilfører et forfriskende pust på taskehylden.

Den aflange taske er nemlig en af 2024s helt store trends, når vi retter blikket mod håndtasker. Taskeformen går også under det officielle navn ’East West’ på grund af ja, den horisontale form på tasken.

Ofte ser vi tasker, som er mere kvadratiske eller i hvert fald mere lige i sine højde og bredde proportioner. Den aflange taske giver dog en tiltrængt kompleksitet til et outfit grundet sin skulpturelle form, der bryder med de resterende linjer i et outfit, der, som det måske siger sig selv, går vertikalt fra top til tå. Derudover er den aflange taske behagelig at have over skulderen, fordi den lægger sig godt under armhulen.

Flere modehuse har gennem tiden produceret deres ikoniske tasker i den kvadratiske form, men har senere videreudviklet disse i anderledes former – og her er det særligt den aflange form, designerne har tyet til. Chanel lancerede for længe siden sin populære ‘Flap Bag’ i en East West Flap-udgave, Louis Vuitton lancerede et par år tilbage en East West-model af deres ‘Pochette Métis’-taske og her fulgte Loewe trop med en ny East West-udgave af deres ‘Puzzle Bag’.

I år lader det til, at den aflange taske har fået en renæssance. I slutningen af sidste år lancerede Bottega Veneta deres ‘Andiamo’-taske i East West-formen, og under Hermès’ FW24-show præsenterede modehuset deres ikoniske, kvadratiske ‘Birkin’-taske i en innovativ fortolkning – nemlig i form af en East West-udgave. Og så er Jacquemus med sine ‘Bambino’-tasker (og alle hans andre modeller) selvfølgelig en sikker vinder i taskekategorien, og derfor var der selvfølgelig også East West-takser at spotte i både SS24- og FW24-kollektionerne.

Foto: Imaxtree

Birkin Bag i East West-udgaven hos Hermès.

Foto: Imaxtree

... hos Jacquemus.

Foto: Imaxtree

... Og Bottega Veneta.

Med sin minimalistiske, skarpe og geometriske form sender tasken tydelige referencer til 90’erne, som generelt er et populært afsæt for mange trends, vi har set både i år og de seneste forrige par år. Måske er det også en af grundene til, at taskeformen er blevet taget så godt imod?

Herunder har vi samlet et mindre udvalg af bud på Eest West-tasker.

1

Alaïa, 14.170 kr.

2

Magda Butrym, 14.840 kr.

3

Cos, 2.250 kr.

4

Ferragamo, 10.820 kr.

5

Jil Sander, 8.810 kr.

6

Miu Miu, 21.000 kr.

7

Prada, 19.100 kr.