Trends

Cara Delevingne: “Jeg har aldrig villet være model”

- 24/08/2015

Der er en god grund til, at Cara Delevingne rækker tunge af det hele - for Cara er ret ligeglad med at være model. Med et nyt karrieremål som skuespillerinde håber hun at lægge dagene som sjælløs 'mannequin' bag sig. ELLE har mødt en hudløs ærlig Cara Delevingne...

Store buskede øjenbryn, en fræk personlighed og en vild stil, der inspirerer verden over. Cara Delevingne har siden sit første møde med modebranchen i 2011 været den mest omtalte, eftertragtede og anerkendte model i hele verden. Uden sammenligning.

Hendes øjenbryn er eksempelvis blevet så ikoniske og berømte, at ingen kvinde med respekt for sig selv i disse år vil have andet en ‘Cara’-bryn. Ja, faktisk er hendes øjenbryn så kendte, at det meste af omtalen til Givenchys S/S 2015-show ikke relaterede sig til kollektionen, men dét faktum, at Caras bryn var blevet afbleget og usynlige i forbindelse med showet. 

Se også: Cara Delvingne: Her er mine bedste beauty-tips

Men selvom Cara Delevingne kan beskrives som modebranchens største topmodel og it-girl siden topmodeller som Gisele Bündchen og Kate Moss, så vil den kun 22-årige model noget helt, helt andet end modellivet. Cara Delevingne ser med stor begejstring mod en karriere som skuespiller og håber mest af alt på, at hun kan lægge de kronede dage som sjælløs ‘mannequin-dukke’ bag sig.

ELLEs Tina Jøhnk Christensen har mødt tidens største navn til en sjælden, men hudløs ærlig snak om livet som model og drømmen om at være noget helt andet, end det hun er.

Se også: Cara Delevingne fortæller om bagsiden ved modellivet

Følger man Cara Delevingne på de sociale medier, møder man blandt andet hendes mange tatoveringer – der indtil videre inkluderer teksten ‘Bacon’ på venstre fod og ‘Made in England’ på den anden – og en masse skæve og mindre glamourøse billeder fra topmodellens liv. Selvom Cara – modsat alle de andre topmodeller – ofte poster disse skævheder på Twitter og Instagram, er det ikke noget, der skræmmer hendes fans væk. Tværtimod. Med en følgerskare på 14,4 millioner på Instagram er Cara Delevingne en af de topmodeller, der bogstaveligt talt vælter sig i følgere og likes. 

I interviewet med ELLE fortæller Cara Delevingne, at tatoveringerne er en lille protest over at have følt sig som et objekt i så lang tid, at hun følte en trang til at gøre oprør over det på sin egen krop. Cara Delevingne pointerer i denne forbindelse ofte, at hun hun er en model, der på ingen måde kan identificere sig med modellivet eller modebranchen: “Jeg har aldrig villet være model”, lyder det fra Cara.

Se også: Dagens drømmekøb… Top fra Isabel Marant

Cara fortæller i denne forbindelse, at hun synes, at det beklageligt, at man som model ikke behøver at have en sjæl, men at man bliver klædt af og på som en stiv mannequindukke og så ellers bare bliver kommanderet rundt, som det passer fotograferne. 

Modellivet er derfor ikke en branche, som den selvbevidste kvinde er begejstret for, og hun har derfor også helt andre planer for sin fremtid. Hun vil være skuespiller – og den allerstørste drøm er at stå bag kameraet og instruere sine egne film: 

”Lige siden jeg var lille, har jeg villet være skuespiller. Jeg tænkte, at man skulle gå på dramaskole for at blive skuespiller, og eftersom modelkarrieren ligesom var det første til-bud, jeg fik, så ville jeg tjene nogle penge for at komme ud at rejse for så senere at gå i skole og uddanne mig til skuespiller. Men jeg havde ikke regnet med, at jeg ville få så stor succes som model, som jeg nu har fået. Tanken om, at det rent faktisk skete, er ret skræmmende, men det var også helt fantastisk”.

Se også: Kristen Stewart skal spille Coco Chanel i ny Chanel-film

Selvom den unge topmodel aldrig har været begejstret for modelbranchen fortæller hun, at hun selvfølgelig har en passion for skønhed – det er bare langt fra det, der betyder mest. For Cara befinder hun sig faktisk allerbedst, når hun er alt andet end mode- og skønhedsbevidst:

“Jeg har det bedst, hvis jeg kan rende rundt uden makeup og i min pyjamas hele dagen. Men jeg beundrer skønhed, og jeg er passioneret, hvad angår skønhed, det er bare ikke det vigtigste i verden!”

Drømmen om at blive skuespiller ser ud til at forme sig postivt indtil videre. Den unge model har netop haft premiere med filmen Paper Towns, hvor hun spiller rollen som en meget mystisk, umiddelbare og attraktive Margo Roth Spiegelmann. En rolle, der nok passer ret godt til Caras egen personlighed.

Se også: Set på Instagram: Stjernene elsker yoga

I forhold til spørgsmålet om hvorvidt Cara Delevingne vil forsætte modelkarrieren sideløbende med livet som skuespiller, er svaret umiddelbart nej:

“Jeg har arbejdet meget hårdt. Men jeg vil gerne udvikle mig som mennesker, og modelarbejdet er ikke noget, der ligefrem opfordrer til det. Man tilbringer al sin tid på at fokusere på det ydre. Det vigtige er indeni”, lyder det fra Cara.

Du kan læse det fulde interview med Cara Delevingne i ELLEs august-udgave.

Få et gensyn med nogle af Cara Delevingnes højdepunkter som model i galleriet…