Trends

Bliver denne håraccessory fra 00’erne det næste Y2K-comeback-item? Ja, ifølge Bella Hadid

- 19/01/2023

Vi troede snart, at det var umuligt at hive flere ting frem fra 00’er-gemmerne. Men nu har endnu en notorisk Y2K-accessory fundet vej til overfladen.

Du har sikkert allerede et par stykker liggende derhjemme, men de er primært i brug, når dit ansigt skal have den *store* tur med rens, maske, serum og deslige.

Vi taler naturligvis om pandebåndet, altså en accessory, de fleste sikkert lykkeligt har glemt faktisk er en pyntegenstand og ikke blot et praktisk aggregat til at holde håret væk fra ansigtet.

Men, hvis vi spoler tiden 20 år tilbage, som alt i moden lige nu forcerer os til at gøre, så vil et helt særligt billede nemlig tegne sig. Nemlig det, hvor brintoverilte-gult hår er trukket tilbage med et (gerne pastelfarvet) pandebånd i elastisk materiale.

Foto: Stewart Cook/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Yes, mine damer og herrer, omkring årtusindeskiftet var den hotteste udsmykning, du kunne byde dit hår, altså et billigt, bredt stofstykke med elastik, hvilket både Nicole Richie og Paris Hilton særdeleshed var foregangskvinder for.

Foto: Stewart Cook/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Og nu skal vi altså på den igen.

Altså der, hvor vi hiver pandebåndet ud af badeværelset og ind i vores hverdagslooks. I hvert fald hvis det står til Bella Hadid, der i sidste halvdel af 2022 og ind i første måned af dette år synes at have ført en ihærdig enmandskampagne for at genoprette pandebåndets renommé.

Foto: Walter/Ritzau Scanpix

Modellen, der har gjort den ret særegne ’weird girl chik’-stil til sin signatur har nemlig ved flere lejligheder; både på gaden i New York, på stranden og i kampagner, været iklædt et bredt hårbånd, ikke ulig dem vi mindes (med visse æstetiske kvababbelse) fra 00’erne.

Foto: Lese Rmbi/Backgrid/Ritzau Scanpix
Foto: About You Via Bestimage/Ritzau Scanpix

Industrien følger trop, og hos blandt andre H&M kan man se pandebånd i diverse afskygninger dukke op på hylderne.

Pandebånd, H&M, 75 kr.

Det er dog muligt at bruge pandebåndet på mere æstetisk vis, end det look, der kendetegner 00’erne. Blandt andet brugte Prinsesse Diana også pandebånd ind i mellem, og hvis der er nogen, der kan gøre et stofbånd chikt, så er det immervæk den forhenværende Prinsesse af Wales.

Foto: Tim Rooke/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Med det in mente er det måske alligevel værd at overveje et pandebånd andre steder end på badeværelset?

Læs ogå

00’er-øjenskyggen storhitter igen – sådan opnår du nemt looket