Annonce

5 grunde til at købe smykker og ure på auktion

- 28/05/2021

Hvis ordet ”auktion” for dig er forbundet med støvede, gamle antikviteter, så skal du måske lige læse med her. Der er nemlig mange fordele ved at byde på smykker og ure på en auktion, og så kan det ovenikøbet nu også gøres hjemme fra din sofa.

bruun rasmussen

Hvis du går og drømmer om at eje et Chanel ur (hvem gør ikke det?), men budgettet ikke lige rækker til et spritnyt ét af slagsen, så er en netauktion måske din vej til dit drømmearmbåndsur – eller smykke.

Vi har allieret os med et par eksperter, for hånden på hjertet – vi er heller ikke så erfarne i auktionens verden, og det vil vi gerne lave om på! For efter vi er blevet bekendte med fordelene, kan vi slet ikke vente med at lægge vores første bud!

Eksperterne, der har rådgivet os om netauktioner, er Vilhelm Islandi Bramsen, der er Head of Wristwatches hos auktionshuset Bruun Rasmussen, og Katrin Mikkelsen Sørensen, som er Head of International Jewellery hos Bruun Rasmussen. De har delt deres bedste tips med os, så vi er klædt bedre på inden den online budrunde skydes i gang.

 

Køb smykker på auktion

Skåle af porcelæn, Arje Griegst: “Rosa Konkylie”. Vurdering: 4.000 kr. Perlehalskæde prydet med talrige barokke South Sea kulturperler. Hammerslag:1500 kr. Damearmbåndsur af stål, Cartier, Model Tank Francaise. Hammerslag: 8.500 kr. Pung af lyserødt Epi læder med sølvfarvede beslag, Louis Vuitton. Hammerslag: 1050 kr. Armring af 14 kt. hvidguld. Vurdering: 10.000-12.000 kr. Kunstværk af Gudrun Hasle: “hvordan kan alle ander overskuge det helle”. Vurdering:10.000 kr.

Det skal du vide, før du går i gang med en netauktion

Før du begiver dig ud i dit auktionseventyr, skal du lige have ekspertens råd med på vejen. Der er nemlig et par ting, man ifølge Vilhelm Islandi Bramsen, skal være opmærksom på før man byder:

”Mit bedste råd til den uerfarne køber er først og fremmest at sætte sig ind i produktet og dets stand, og dernæst at blive enig med sig selv om et maksimumsbud, altså hvor langt op man er villig til at byde på det pågældende emne.”

For ikke at lade sig rive med, er det altså en fordel at have lagt et budget på forhånd, og så er det også en god idé at sætte sig ind i, hvor stort et salær det pågældende auktionshus tager. Hvis du byder på en dansk netauktion, er du berettiget til 14 dages fuld fortrydelsesret på lige fod med andre online køb.

Katrin Mikkelsen Sørensen, der er Head of International Jewellery hos Bruun Rasmussen tilføjer:

”Det man skal vide er, at der på en auktion ikke altid er det samme store udvalg som i forretningerne, men til gengæld er priserne meget attraktive.”

5 grunde til at købe smykker og ure på en netauktion

Der er en lang række fordele ved at vælge at købe ure og smykker på en netauktion:

Tilgængelighed og pris
De fysiske auktioner bliver kun afholdt fire gange årligt, og det betyder ikke alene, at tilgængeligheden er ringere, det øger også vurderingen af produkterne. Netauktioner bliver til sammenligning afholdt gennemsnitligt hver anden uge og priserne er væsentligt lavere. Urenes priser starter typisk ved 1.500 kr., hvor smykkernes vurderinger går helt ned til 750 kr.

Gør et spændende og unikt køb
Langt de fleste af de ure og smykker, der bliver solgt på auktion, er ikke længere i produktion, og derfor kan du blive ejer af et langt mere unikt produkt, end dem du finder hos forhandlerne. Dertil vil der ofte høre en fin historie til uret eller smykket, der måske har 50 eller 100 år med sig i bagagen.

”I 2019 solgte vi et voldsomt patineret Omega sølvarmbåndsur fra 1914, som havde siddet rundt om armen på Ib Freuchen, bror til den kendte polarforsker og eventyrer Peter Freuchen. Uret havde en sjælden og efterspurgt bananformet kasse og var dekoreret med nogle enestående, overdimensionerede timemarkører,” fortæller Vilhelm Islandi Bramsen om et af de mere bemærkelsesværdige ure, auktionshuset har haft til salg.

Fordelagtige priser på god kvalitet
Da mange af auktionens smykker og ure netop ikke længere er i produktion og derfor er brugte, vil de ofte kunne købes til en lavere pris, end hvad de oprindeligt var udbudt for hos forhandleren. Så er man heldig, kan man måske erhverve sig flotte designersmykker af høj kvalitet til langt under halvdelen af forretningsprisen.

Bidrag til re-cycling
Det er næppe gået nogens næse forbi, at vi af hensyn til klimaet bør have en større bevidsthed om vores forbrug.

”En auktion er et af de bedste steder, du kan gøre dine indkøb, hvis du gerne vil være med til at sørge for re-cycling og bæredygtighed i dit forbrugsmønster,” fortæller Katrin Mikkelsen Sørensen.

 

Guldsmykker auktion

Kaffekande samt skål af porcelæn dekoreret med rosa glasur, Arje Griegst: “Rosa Konkylie”. Vurdering: 4.000 kr. Sukkerskål/bonbonniere og flødekande af porcelæn, Arje Griegst: “Rosa Konkylie”. Hammerslag: 9.500 kr. Et par diamantørestikker af 18 kt. guld hver prydet med talrige brillantslebne diamanter. Hammerslag: 10.500 kr. Armbånd af 14 kt. guld. Hammerslag: 15.000 kr. Fleksibel diamantarmring af 18 kt. guld prydet med talrige diamanter. Hammerslag: 8.000 kr. Blokarmbånd, Willy Junget, 14 kt. guld. Hammerslag: 10.500 kr. Mørkeblåt silketørklæde med motiv “Les Cavaliers D’or” af Vladimir Rybaltchenko, Hermès. Vurdering 1.500 kr. Vintage flap bag med guld beslag, Chanel. Hammerslag: 5.000 kr.

Ekspertens bedste tips til netauktioner

Vilhelm Islandi Bramsen, der er Head of Wristwatches hos Bruun Rasmussen, giver her sine tre bedste tips til din første netauktion:

1. Planlæg auktionen
”Gør dig disse overvejelser: Hvilket slags ur eller smykke leder du efter, og hvor ligger dit budget?”

2. Vær kvalitetsbevidst
”Undersøg urets stand gennem de tilgængelige fotos samt oplyste informationer, og suppler gerne med egen research.”

3. Spørg eksperterne, hvis du er i tvivl
”Hvis du er i tvivl om noget eller mangler yderligere information, så spørg eksperterne. De vil altid stå til rådighed.”

Netauktioner hos Bruun Rasmussen

Bruun Rasmussen afholder auktioner hver uge og sælger mere end 1000 emner om ugen.
Se her, hvilke dage auktionshuset sælger indenfor de forskellige kategorier:

  • Ældre malerier og møbler samt kunsthåndværk,
  • Moderne kunst og design og kunsthåndværk,
  • Smykker, armbåndsure og tasker,
  • Mønter og vin,
  • Bøger, frimærker og våben.

 

bruun-rasmussen.dk kan du oprette en søgeagent og modtage en notifikation, hvis der er en særlig kunstner eller genstand, du er på udkig efter, ligesom du kan hjerte-markere emner, du vil holde øje med og følge på auktionen.

Alle emner, der er på auktion, kan ses i havnen – Sundkrogsgade 30 – 2150 Nordhavn.

Læs mere om auktioner hos Bruun Rasmussen her.