Modeugen

Stylist & assistent

- 14/09/2009

ELLE går bag om moden i en række artikler med de største aktører på modescenen i Danmark. Her fortæller stylist Sassie Baré og assistent Anne Franciska Hjermov om deres roller i modeverden

Sassie Baré og Franciska Hjermov

Stylist
Stylist Sassie Baré fra Unique Look lever bl.a. af at slæbe poser, men faktisk starter hendes opgave som stylist meget før. “Når jeg begynder en ny opgave, tænker jeg meget over, hvordan den bedst kan løses, så jeg også kan få noget af mit eget med. Kompromiser er o.k., men det afhænger af situationen, hvor meget jeg vil give mig.”

Jeg har da været dybt uenig med kunder, hvor jeg ikke kunne forstå, hvorfor de havde booket netop den model eller ikke skød billedet op ad en mur.”

“Det største fashion moment? Det var ret sjovt at skændes med Naomi Campbell om tøjet til en forsideskydning. Jeg fik trumfet min vilje igennem, og så fik hun lov til at beholde sine latterlige moonboots på – og de kunne oven i købet ses på billedet. Og det har været fantastisk under modeugerne at snakke med Nicolas Ghesquière fra Balenciaga, Karl Lagerfeld samt Carine Roitfeld og Emmanuelle Alt fra fransk Vogue.”

Assistent
Franciska Hjermov går på Danmarks Designskole, når hun ikke løber stræderne tynde som assistent for Sassie. “Vi har ret meget samme smag, så når Sassie siger ‘røde strømpebukser’, finder jeg dem, hun tænker på. Men jeg kan også godt finde på at tage noget ekstra med, som jeg tror, kunne være fedt. Der, hvor det går galt mellem stylist og assistent, er, hvis jeg kommer hjem med en pose fuld af det helt forkerte.”

Franciska drømmer dog ikke selv om at blive stylist, men vil gerne være kreativ direktør på et brand. Og så ligger hendes største fashion moment helt inde i tøjet. “Når jeg kigger ind i en dyr, dyr Balenciaga-jakke, vi har lånt, og ser, hvor lækkert og gennemtænkt den er lavet – det er stort.”

Følg med på Elle.dk når vi de kommende dage præsentere flere af modens aktører.

Læs også:
Modeverden indefra: Designeren
Modeverden indefra: Indkøber & sælger