Modeugen

Kristian Hindø-Lings anmelder: A. Roege Hoves næste kollektion bliver forbudt på Instagram

- 10/08/2022

Amalie Røge Hove har en master fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Design, og det er netop, hvad hun siden 2019, hvor hun startede A. Roege Hove, har bevist at være: En mesterdesigner inden for sit felt. Men er det nok til fortsat at være relevant?

Kristian Hindø-Lings, der er stylist og indkøber hos Magasin, anmelder A. Roege Hoves show under den københavnske modeuge. 

Igennem en lille bagdør i den tidligere kirke Nikolaj Kunsthal i Indre By i København blev vi budt velkommen af hvide omgivelser og bænke på række, der satte rammen for A. Roege Hoves udgave af en forårs- og sommerkollektion anno 2023. Kvinden bag, Amalie Røge Hove, har tidligere designet strik for Cecilie Bahnsen, og allerede dengang var æstetikken og identiteten tydelig – her finder du strækbare ribstik, der kan meget mere, end hvad det lyder af. Hun er nemlig mester i strik og også vinder af Wessel & Vett Fashion Prize 2021 for netop dette håndværk.

Men kan man som designer i vor tid udelukkende være strikdesigner? Det vender vi tilbage til.

Et A. Roege Hove-show føles lidt som et genbesøg på en restaurant, du glæder dig til at komme tilbage til på din yndlings feriedestination. Det kan være, at de har ændret lidt på menukortet, siden du sidst var afsted, og gæsterne er måske et helt andet klientel end tidligere, men helt overordnet er du i trygge rammer.

A. Roege Hove kan blive en anelse ensformigt, når smukke kvinder iklædt den førnævnte strækbare ribstik i hvid, grøn eller striber gang på gang sendes ned ad catwalken, og også styling af kollektionen har været den samme med håret redt pænt tilbage, sko fra den lokale genbrugsbutik, og en såkaldt ”no makeup”-makeup, men denne sæson var niveauet hævet til nye højder og formen gentænkt. Og tak for det – det var tiltrængt.

Foto: Copenhagen Fashion Week

Her var det fortsat simpel, kropsnær strik i både glat- og ribstrik, men farverne, mønstrene og silhuetterne var anderledes. Strikken var ikke bare den samme konstruktion, men kom i alt fra næsten skuresvamps-tæt til løs og let, og længderne alt fra trussekort til ankellængde – endda med vidde i skørterne heriblandt.

Det samme var stylingen, der fortsat havde de genkendelige 90’er-stiletter og det tilbageredte hår, men nu var tøjet pyntet med sølvbrocher af Inger Grubbe, taskerne fyldt med objekter, der gav dem asymmetriske former, og skoene piftet op med en klassisk bomuldssok.

En tryg, umanerligt smuk og guidet vej ind i nyt kapitel af A. Roege Hove kan man næsten håbe, hvor særligt en slå-om-nederdel og lagene af hvid og grøn gav os en lyst til at se, hvor langt strik kan gå med Røge Hove ved roret.

Foto: Copenhagen Fashion Week

Hvorvidt det er en kollektion, der bliver et hit på sociale medier, er næsten umuligt ikke at forestille sig, men Amalie Røge Hove og stylist Nicklas Skovgaards tilgang til frie bryster bliver nok svær at tage med direkte i hverdagsgarderoben.

I hvert fald hvis denne skal dokumenteres lige så frit, som på catwalken, men giv det et skud. Det kan kun blive flot med en kollektion som denne.

Se hele A. Roege Hoves SS23-show her:

Læs ogå

Den bedste streetstyle fra modeugens første dag