Modeugen

Frisør & makeupartist

- 11/09/2009

ELLE går bag om moden i en række artikler med de største aktører på modescenen i Danmark. Her fortæller frisør Cim Mahony og makeupartist Anne Staunsager om deres roller i modeverden

Frisør
Cim Mahony har de seneste 15 år rejst verden tynd som hårstylist og arbejdet for alle store magasiner samt Armani, Vivienne Westwood, Dior, Cavalli og Yves Saint Laurent. Plus alle superpigerne som Naomi, Cindy og Giselle. “Min æstetik er drivkraften i mit arbejde, og jeg fravælger ofte opgaver, som ikke stemmer overens med min æstetiske overbevisning. Men det er også vigtigt at kunne gå på kompromis for at skabe et godt samarbejde. Og ofte opnår teamet den højeste enighed, når alle eksperimenterer inden for deres fagområde – det er altid bedre at arbejde en opgave i gang end at snakke den ihjel,” siger Cim.

Makeupartist
Anne Staunsager vandt i år for anden gang en Dansk Fashion Award som bedste makeupartist og er en af de mest efterspurgte, når det kommer til pensler og pudder. Hun lægger vægt på, at hele holdet sammen kan skabe et look, som alle kan stå inde for. “Man skal ikke altid trumfe sin egen ‘fantastiske’ idé igennem, hvis det ikke spiller sammen med kollegernes ideer, eller lave noget, der tager for meget opmærksomhed. Jeg skal også kunne acceptere looket ‘ingen makeup’ og så lave det med et lille twist eller en nuance, så det bliver mit. Jeg fortolker kundens idé og laver det i forhold til modellen. Jeg forsøger at køre min stil så fejlfri som muligt, så der skal retoucheres mindst muligt.”

Læs også:
Modeverden indefra: Designeren
Modeverden indefra: Indkøber & sælger