Mode

Fem ting, du skal vide om Balenciagas vilde show i New York

- 23/05/2022

Balenciaga kombinerede det obskure med det klassiske ved søndagens resort-show.

Endnu en uge, endnu et resort-show.

Nogle af verdens største modehuse har de sidste par uger præsenteret deres forårskollektioner, også kaldet enten resort eller cruise, for en nøje kurateret gæsteliste på vilde lokationer.

Søndag var turen så kommet til en af tidens med populære brands: Balenciaga.

Sidst vi så dem var med et meget omtalt show under modeugen i Paris i marts, og denne gang var mærket med spanske rødder rykket til New York. Og både gæsteliste, kollektion og lokation var der gjort noget helt særligt ud af.

Vi har samlet op på fem højdepunkter fra det vilde show herunder.

Læs ogå

4 ting, der gjorde Balenciaga-showet til det mest omtalte under modeugen

Gæstelisten var stjernebesat

Som altid, når der er et eksklusivt modehus i byen med et vild resort-show, følger en mindst ligeså vild gæsteliste med. Det var også tilfældet med Balenciaga, hvor alverdens kendte dukkede op. Både Pharrell Williams og Ye, (kunstneren der tidligere var kendt som Kanye West) der er long time ven af både hus og chefdesigner Demna, sad på forreste række sammen med blandt andre Megan Thee Stallion. Også skuespiller Chloë Sevigny og ‘Euphoria’-stjernen Alexa Demie var at finde på de eksklusive pladser.

‘Dolly Parton’ var blandt gæsterne

Eller i hvert fald en version af hende. Den storbarmede countrysanger gjorde på overraskende vis en entré til det hypede show – gangske ligesom Mrs. Dubtfire gjorde til deres show i Paris tilbage i marts. For det var nemlig den samme drag queen og makeupartist, Alexis Stone, der var hyret til at dukke op som ‘Jolene’-sangeren. Og selvom hun nok er smule højre end den rigtige stjerne, så er der ingen tvivl om hendes makeup-evner. Se bare videoen herunder.
 

Invitationen var et bundt penge

Udover sin ‘Hour Glass‘-taske, sit særlige forhold til Kim Kardashian og sin rige historie som modehus, så er Balenciaga også kendt for sine helt særlige invitationer til mærkets shows. Da mærket under modeugen i Paris afholdte sit storroste show i en vindturbine, havde gæsterne således modtaget deres invitationer på genanvendte iPhones med indgraverede detaljer i. Denne gang var ingen undtagelse, for her var invitationerne et bundt kunstige penge med showets detaljer på.

@christinechiu Cash drop ??? #balenciaga #nyc #newyork #fashionshow #invitation #christinechiu #newyorkstockexchange #demna ♬ Jiggle Jiggle – Duke & Jones & Louis Theroux

Lokationen var ud over det sædvanlige

De shows, hvor resort-kollektionerne bliver præsenteret, kaldes også destinations-shows. For lokationerne er som regel forbundet med vilde rejsemål og smukke omgivelser. Nok blev Balenciagas show ikke afholdt på en eksotisk sandstrand, men derimod inde på New Yorks børs. I øjeblikket, hvor klokken ringede dagens tal ind, startede showet på gulvet, der normalt er fyldt med råbende børsmæglere i kaoslignede tilstande. 

Kollektionen var klassisk med et tvist

Det er svært at snakke om et modeshow uden at nævne selve kollektionen. Til gårsdagens shows viste Demna sin version af opdaterede garderobeklassikere som trenchcoats, pencilskirts og denimjakker, mens også finere pailletkjoler og silkeskjorter sneg sig ind i billedet.

Samtidig løftede han sløret for sit nye samarbejde med sportsbrandet Adidas, der blandt andet viste nogle af husets klassikere påført de tre ikoniske Adidas-striber. Det hele præsenteret med Balenciagas insisterende, målrettede modelgang og modeller iført heldækkende latexmasker.

Læs ogå

Denne Balenciaga-taske er en af sæsonens mest eftertragtede