ELLE AWARDS

Christiane Schaumburg-Müller: Jeg fejrer mine dyre køb

- 22/04/2013

Når skuespillerinden shopper dyre ting, skal hun altid lige fejre købet med et glas champagne

Den smukke skuespillerinde Christiane Schaumburg-Müller er nomineret til Årets stilikon, ELLE Style Awards’ læserpris. ELLE.dk har snakket med hende om personlig stil og hvad det betyder for hende at være nomineret til den prestigefyldte pris.

Hvordan vil du kendetegne din personlige stil?
“Min stil er enkel og praktisk med et strejf af elegance. Til hverdag er det flade sko, helst grove støvler, og til fest er det på med den høje hæl, selvom skoen stadig skal være behagelig. Det er en evig udfordring at lede efter tøj, der er cykelvenligt, behageligt og praktisk, men som stadig oser af overskud.”

“Stil kommer af det personlige præg, din personlighed og evnen til at sammensætte ting: Dyrt med billigt – kvalitet med budget.”

Se her, hvad Christiane skal shoppe dette forår

Hvad er dit vigtigste accessory?
“Mine vigtigste accessories er mine jakker. Jeg har dem på hver dag, og det er det første, folk ser, når de ser mig. Jeg har en meget, meget stor frakkesamling – frakker er klart min svaghed og klart det, jeg synes giver mest mening at investere i. Vi bor jo i Danmark, så man har en varm frakke på ca. 8 måneder om året – hver dag i 8 måneder!”

Hvor ofte shopper du?
“Jeg shopper nok en 3-4 gange om måneden. Men jeg vindueshopper meget. Jeg er typen, der gør spontankøb i budgetforretninger, men dyre ting køber jeg aldrig uden at gå rundt om mig selv 20 gange. Du ved, hjem og overveje, tilbage til forretningen, og til sidst når jeg har besluttet mig kan det være kæmpe stort at skulle ind og købe det. Jeg må have en veninde med, og vi må fejre mit køb med champagne. I bund og grund er jeg meget forsigtig med dyre køb – jeg gør mig mere i budgetkøb og midt i mellem. Netop af den grund elsker jeg at shoppe i Paris i Gallerie LaFayette, som har en fantastisk champagnebar med lyserød champagne, og den er jeg nødt til at besøge, hver gang jeg er i paris på shoppingtur.”

Hvad ville det betyde for dig at vinde den prestigefyldte pris?
“Nu synes jeg, det er en svær kategori, for jeg er oppe imod både Caroline og Medina, som begge har en fantastik stil og som jeg tilmed beundrer. Og begge har en langt mere eksklusiv garderobe end jeg kan prale af at have. Men jeg elsker tøj og bruger en stor del af min tid og energi på mode, tendenser og stil. Jeg er meget beæret over, at der er folk, der ligefrem har brugt deres tid på at stemme på netop mig, og det ville være helt overvældende at vinde. Jeg ville blive meget stolt.”

Synes du Christiane Schaumburg-Müller fortjener at blive årets stilikon? Så stem på hende her.