Celebrity style

Zendaya bar to vintagelooks fra 1993 og 2002 på den røde løber denne weekend

- 27/02/2023

Det ene var fra Versaces 2002 Haute Couture-kollektion, det andet et todelt Prada arkiv-look fra 1993.

Få formår som Zendaya at få tiden til at stoppe et sekund på den røde løber, og årets NAACP Image Awards, der blev uddelt den 25. februar, var ingen undtagelse.

Efter at have glimret ved sit fravær til både Bafta og Golden Globes Awards berigede ’Euphoria’-stjernen endelig sine fans med sin deltagelse til weekendens awards shows.

Og hvilken genopstandelse det var. Til NAACAOP-prisuddelingen havde Zendaya nemlig valgt ikke at gå den skræddersyede vej, men i stedet været en tur i arkiverne hos to af verdens førende modehuse, nemlig Versace og Prada.

På den røde løber ankom superstjernen dermed i et formidabelt sort skrud med grønne accenter fra Versaces Spring/Summer 2002 Haute Couture-kollektion med dyb udskæring, fremhævende detaljer over brystet og en høj slids i det voluminøse skørt.

Foto: Burt Harris/Zuma/Ritzau Scanpix
Foto: Jean-Pierre Muller/AFP/Ritzau Scanpix

Versace Haute Couture Spring/Summer 2022

Senere på aftenen, da Zendaya skulle uddele en pris på scenen, trådte hun ind i det klare projektørlys i en todelt, hvid Prada-sag med delikate, stjerneformede cut-outs fra husets Spring/Summer 1993-kollektion.

Foto: Chris Pizzello/AP/Ritzau Scanpix

Vintage og genbrug fra egen garderobe vinder virkelig indpas på den røde løber lige nu; Cate Blanchett har allerede i år genbrugt tre af sine tidligere kjoler til årets awards, mens Jenna Orgeta også hoppede i en Versace kjole fra 1994, der altså allerede var kreeret, til årets SAG Awards.

Og konceptet om at bruge det, der allerede findes, er heller ikke et fjernt koncept for Zendaya. Faktisk lader det til at være lidt af en sport for hende, at finde de bedste looks fra modehusenes arkiver og bringe dem til live igen på den røde løber – til glæde for modekendere, men så sandelig også med blot lidt omtanke for miljøet. Vi bifalder trenden.

Læs ogå

30 gange stjernerne har haft uforglemmelige vintage-looks på