Celebrity style

Mandagsmuse: Emma Stone

- 27/02/2017

Hun er kendt og elsket for den sexede hæse stemme, det smukke røde hår og den skønne udadvendte personlighed. Og så har hun lige bragt statuetten hjem som bedste kvindelige hovedrolle ved dette års Oscar-uddelingen. Bliv lidt klogere på Emma Stone, denne uges mandagsmuse, her.

Emma Stone er én af de hotteste skuespillerinder for tiden, og med sit smukke røde hår, skønne personlighed og sit store talent er hun ikke til at komme udenom. Derudover er hun front figur for vigtige mærkesager og ikke mindst stilikon. I ELLEs martsnummer, som er på gaden nu, kan du læse et stort interview med Emma Stone, som vores Hollywood skribent Tina Jøhnk Christensen har mødt til en ærlig snak om at begå sig i filmbranchen. Men den rødhårede skønhed er meget mere end en skuespillerinde. Hun har både mærkesager, hun kæmper for, og så forstår hun at klæde sig på, hvilket hun beviste til perfektion på den røde løber til årets Oscar uddeling. Derfor er Emma Stone denne uges mandagsmuse.

Læs også: The Oscars 2017: Se alle kjolerne på den røde løber

Hvem:

Emma Stone (Emily Jean Stone), født den 6. november 1988 i Arizona, USA

Derfor skal du kende hende:

Emma Stone er bare 28 år, men har allerede været nomineret til 104 awards, hvoraf hun har vundet 34. Senest har hun vundet en Oscar for sin hovedrolle i filmen La La Land – en film, som i alt var nomineret hele 14 gange ved årets Oscar-uddelingen. I den magiske fortælling om kærlighed i Los Angeles, spiller Emma Stone (igen) overfor Ryan Gosling, og sammen udgør de ét af vores yndlingsfilmpar fra Hollywood.

Emma Stone har en personlighed, der er svær at modstå. Ikke bare i sine roller i alt fra The Amazing Spiderman til La La Land; hun er også altid så smilende og rolig, når hun bliver interviewet eller skal fotograferes på den røde løber. Samtidig kender hun dog sine grænser og er en meget privat person, når det kommer til hendes kærlighedsliv og venner. Og af samme grund deler hun ikke mange detaljer om sin on/off-kæreste, Andrew Garfield, som hun spillede overfor i Spiderman. Hun har ofte nævnt, at hun gerne vil tale om betydningsfulde emner, som kan hjælpe andre piger og kvinder, men hvem hun dater, vedkommer ikke andre.

Se også: The Oscars 2017: De 10 bedste beauty looks

Et emne, som hun finder særlig vigtigt, er viden om at blive tjekket for brystkræft, da det oftest ikke er noget, som bliver talt om i det til tider overfladiske Hollywood-liv. Emma Stone har dog sygdommen tæt ind på livet, da hendes mor Krista fik konstateret stadie to brystkræft tilbage i 2008. Hun mener, at det har gjort hende til en stærkere person, og derfor har hun sammen med Revlon lavet en kampagne, som handler om at støtte og hjælpe andre, der kæmper med sygdommen.

Ofte er Emma Stones stil blevet omtalt som en af filmbranchens bedste. Hun er altid elegant, og med sin fine hvide porcelænshud kunne hun godt minde om en oldschool Hollywood-drøm. Hun kom selvfølgelig også på listen over én af de bedst klædte personer til dette års Oscar-uddeling, da hun mødte op i en gylden couture-kjole fra Givenchy med broderi og frynsedetaljer, der stod perfekt til hendes kastanjefarvede lokker og sarte hud.

Læs også: The Oscars 2017: Stjernerne går all-in på Hollywood glam i guldkjoler 

Men selvom hendes hår er blevet en del af hendes signatur, er hun bestemt ikke bange for at farve det for at spille en rolle, og hun har haft alt fra rødt til brunt – og hun er faktisk oprindeligt blondine. Hun mener selv, at mode og skønhed skal være sjovt og eksperimentalt, hvilket også betyder, at det måske ikke altid kommer til at se lige godt ud, eller at folk kommer til at have en stærk mening om det. Men Emma Stone hviler så meget i sig selv og i budskabet, hun har fået fra sin mor, om, at så længe man selv er godt tilpas, er det lige meget, hvad andre siger. Et budskab, hun giver videre til piger og kvinder rundt omkring i verden.

Højdepunkter:

2005: Er med i sin første film, The New Partridge Family. Efterfølgende er hun gæst i forskellige tv-serier som Malcolm i midten, Lucky Louie og Drive, inden hun får den helt store filmrolle.

2007: Får rollen i den anerkendte komediefilm Superbad, hvor hun spiller over for den altid sjove Jonah Hill (han har også været med i Moneyball og Wolf of Wall Street).

2010: Bliver nomineret til en Golden Globe for komediefilmen Easy A.

2011: Bliver den nye brandambassadør for Revlon (makeup og skønhedsprodukter). Dermed kommer hun i selskab med andre kendte Revlon-ambassadører og personligheder som skuespillerinderne Halle Berry og Olivia Wilde.

2011-2014: Der er rift om Emma Stone, som især er med i en masse forskellige genre af film, bl.a. Crazy Stupid Love, Niceville, The Amazing Spiderman 1 og 2, og Magic In The Moonlight.  Hun beviser virkelig, at hun kan spille en hvilken som helst rolle.

2015: Bliver nomineret til både en Oscar og en Golden Globe for sin rolle som Sam i filmen Birdman: Or (The Unexpected Vitrue of Ignorance). 

2017: Vinder en Oscar, Golden Globe, AACTA International Award, Satellite Award og Screen Actors Guild Award for bedste kvindelige hovedrolle i La La Land.

Se med i galleriet, hvor vi har samlet et udpluk af Emma Stones bedste stiløjeblikke…