Du husker måske den ikoniske Coca-Cola-kampagne "Share a Coke" fra 2011, hvor du på hylderne i køledisken kunne være heldig at finde dit navn på Cola-flasker og -dåser. Nu genlancerer brandet kampagnen – og denne gang vil du både kunne finde navne og ord som løbeklubben, saunaklubben og yoga-holdet. Vi har snakket med Annette Spanggaard, public affairs, kommunikations- og CSR-direktør hos Coca-Cola i Danmark om, hvorfor netop denne kampagne er så vigtig.
Coca-Cola har relanceret sin Share a Coke-kampagne. Hvorfor er det netop denne kampagne, der relanceres?
‘Share a Coke’ er en af de absolut mest ikoniske kampagner, Coca-Cola har haft. Derfor ønskede vi at dele den med endnu en generation. Desuden er kampagnens mål meget tidsaktuel. Vi forsøger at få flere væk fra skærmen og ud i fællesskaberne, hvor den ægte menneskelige magi opstår.
Hvordan kom succesen fra den første kampagne til udtryk?
Vi måler altid brand love, altså hvor stor kærligheden til vores kampagner er. Jo større kærlighed, jo bedre forbindelse og relevans har vi klaret at udvise i forhold til vores kunder. Vi måler brand love i antal interaktioner i alle kanaler. F.eks. likes, kommentarer og delinger. Og Share a Coke oplevede over gennemsnit stor interaktion i 2011, hvor vi først lancerede kampagnen.
I skriver i pressemeddelelsen, at kampagnen har fokus på “delbarhed og personalisering, der er rettet mod en ny generation”. Hvad ligger der heri?
Delbarheden består i, at vi opfordrer mennesker til fysisk at mødes i ‘løbeklubben’ (som er et af de ord, der vil kunne findes på flaskerne, red.) for eksempel for at dele oplevelser mennesker imellem. Og personaliseringen består i, at vi sætter ægte navne på vores produkter, så man kan få sin helt egen personlige Coca-Cola.
Hvorfor er det netop Gen-Z, i retter kampagnen mod?
Generation-Z er netop den generation, der ikke oplevede Share a Coke første gang, kampagnen indtog bybilledet. Vi vil gerne have, de oplever den i denne runde. Desuden ved vi, at ensomhed vokser blandt mange ikke mindst unge. Vores kampagne er også et beskedent bidrag til at opfordre til at inkludere hinanden i fysiske rammer.

Hvordan kan en Cola være udtryk for, at man “holder af sine nærmeste”?
Hvis jeg gerne vil udvise søsterkærlighed, køber jeg en Coca-Cola med f.eks. navnet ‘søs’ og overbringer den til mit familiemedlem under et besøg. Jeg ville også blive glad, hvis min søn kom hjem fra købmanden med en Coca-Cola med påskriften ‘mor’ til mig. De er de små handlinger, vi udviser overfor hinanden, der tæller.
Ud over selv at være bevidst om samfundsmæssige tendenser, hvordan ved I så, at disse ord, som man kommer til at kunne finde på Cola-etiketterne, er repræsentative for befolkningen?
Vi har valgt navne, der repræsenterer de største befolkningsgrupper i Danmark for at inkludere så mange som muligt. I tillæg har vi undersøgt, hvad der rører sig blandt danskerne, hvor vi f.eks. mødes mest fysisk og dermed valgt ord som netop løbeklubben og saunaklubben.
ELLE var inviteret af Coca Cola til lanceringen af den nye kampagne.