Kultur

Se de bedste memes fra da Facebook og Instagram brød sammen

- 05/10/2021

Både i Danmark og udland oplevede man mandag aften problemer med tjenesterne Facebook, Messenger, Instagram og WhatsApp, hvilket resulterede i en massiv bølge af memes og jokes, der satte fokus på problematikken.

Mandag den 4. oktober oplevede Facebook sit værste nedbrud siden år 2008, da dens populære tjenester Instagram, Messenger, WhatsApp og Facebook-sitet selv, var nede i næsten seks timer i både Danmark og resten af verden.

Læs også: Se traileren til anden sæson af ‘Emily in Paris’

Problemerne opstod omkring kl. 17.30, og en time senere havde over 126.000 personer gjort hjemmesiden, downdetector.com, opmærksom på, at de ikke kunne logge ind på tjenesterne.

Problemerne skyldes et fejlslagent forsøg på at konfigurere Facebooks routere, hvilket er endt med at koste virksomheden omkring 100 millioner dollars. Efter at have fundet en løsning på problemerne, har Facebook beklaget meget på diverse sites, og har samtidig takket for folks tålmodighed.

Men et sådan nedbrud kan ikke gå ubemærket hen. Derfor er der også blevet delt flere memes og jokes på sociale medier, der omhandler, hvordan Facebook og dets forskellige tjenesters pludselig ikke var mulige at benytte sig af.

Læs også: Denne er seernes foretrukne James Bond-skuespiller

Men faktisk er det ikke første gang, man oplever problemer med forskellige tjenester. Måske du husker episoden i 2019?

I år 2019 oplevede vi nemlig et tilsvarende scenarie – også dengang blev der delt flere memes og jokes, der satte fokus på problematikken.

Og fordi det er sket før, og det skete igen denne første mandag i oktober, er der stor sandsynlighed for, at vi vil opleve en nedsmeltning igen ude i fremtiden. Så hvorfor ikke allerede nu forberede sig på, hvad vi under næste nedsmeltning, når FOMO rammer, kan give os til.

Vi ved alle, at turen i fitness kun tæller, hvis den bliver delt på sociale medier. Og hvis ikke det er en mulighed, hvorfor så ikke droppe den træning, og i stedet kaste dig over den nyeste Netflix-serie og bingewatche samtlige afsnit, helt uden at have dårlig samvittighed over, at timerne forsvinder?

Herunder har vi samlet nogle af de sjoveste memes og jokes, der er blevet delt i forbindelse med Facebooks nedsmeltning.

Læs også: Isabella Stokholm besvarer 20 spørgsmål i ELLEs venindebog

Læs også: ‘Bachelor’ er tilbage, og nu kan du komme med på kærlighedsrejsen