Oplev

Velkendt Nørrebro-spot flytter og udvider: “Vi vil lave Europas bedste bagels”

- 15/07/2020

Hang-around-spottet på Griffenfeldsgade, Depanneur, der i fem år har været en lokal favorit på Nørrebro, flytter lokaler og udvider konceptet. De vil nemlig lave Europas bedste bagels. I den anledning har vi snakket med ejer Daniel Rørbæk, der bl.a. fortæller om, hvad vi kan glæde os til...

På Nørrebros Griffenfeldsgade ligger Depanneur, der de sidste fem år har fungeret som både kiosk og café, idet stedet har budt gæster på både en kold fadøl, en varm kop kaffe, eller en dåse flåede tomater, der lige manglede til aftensmaden. 

Depanneur kommer af ordet ”depannér”, der betyder ”at hjælpe folk ud af knibe”, og det er faktisk hele kernen og essenen i stedet. 

Men nu både udvider og flytter Depanneur!

Efter flere måneders testning, smagning og udvikling af ingen ringere end brødkongen Jesper Gøtz (grundlægger af Lille Bakery), er Depanneur nemlig klar til at tage dig med på et helt nyt, spændende bagel-eventyr!

Læs ogsåJulie Fagerholt: “Sådan holder jeg mig sund og frisk”

Vi tænker umiddelbart, at den cirkelformede brødvariant egentlig aldrig har tiltrukket sig særlig stor opmærksomhed på den skandinaviske brødscene, så hvorfor bagels? Og hvad kan vi egentlig se frem til? Vi tog en snak med Daniel Rørbæk, som er en af hjernerne bag konceptet for at høre lidt mere om bagels, brødtrylleri og Nørrebro-folkets største knibe…

Foto: Rasmus Kongsgaard

Fortæl om Depanneur? Hvorfor skal vi glæde os til at slå et smut forbi?

Vi åbnede Depanneur i Griffenfeldsgade i august 2015 og tager nu springet og rykker i større og bedre lokaler lige rundt om hjørnet på Rantzausgade. Da vi åbnede, for 5 år siden, var vores ambition at lave en Depanneur som man kender dem fra Montreal, hvor det er en kombineret kiosk, bagelshop, bar og hang-around-spot. Men grundet vores begrænsede antal kvadratmeter i Griffenfeldsgade, kunne vi ikke rigtigt udleve bagel-drømmen og kiosk-ambitionen, og vi endte med bare at blive bar og hang-around-spot. Vi har været meget begejstret for den opbakning, vi har haft som bar, men vi føler, at tiden er moden til at udbygge konceptet. Så nu vil vi altså lave Europas bedste bagels og have en velkurateret butiksdel, så vores gæster altid kan blive positivt overraskede over sortimentet på hylderne – om enten det er en god flaske vin eller et smukt magasin. Og så skal vi huske at holde fast i alt det der kendetegner Depanneur; den gode stemning, de glade gæster og de venlige priser.

Hvorfor bagels?

Det er et godt spørgsmål. Man kan på en måde sige, at en bagel herhjemme er lige så upopulær som pulled pork efterhånden er blevet det. Den er blevet præsenteret helt forkert og er blevet påtvunget alt muligt forkert som rucola, vandet kyllingebryst og thousand island-dressing. Bagels er nærmest kun noget, man spiser, hvis man er ved at dø af sult eller er på en færge et sted mellem Jylland og Sjælland, hvor eneste alternativ er en lun buffet. Det, synes vi, er ærgerligt, for bagels smager helt vildt godt, hvis de bliver lavet med det rigtige mel og under den rigtige proces.

Jeg har spist utroligt mange bagels i New York og i Montreal, og det er den type bagels, vi gerne vil præsentere til København. Og til at udvikle den har vi hevet brødets mester, Jesper Gøtz, ind. Han har tilsat sit vanlige surdejs-touch, så den også er tidsrigtig og passer til en meget kræsen målgruppe. Vi kommer ikke til at propfylde den med alt muligt overflødigt fyld. Vi laver dem, som man gør i Nordamerika, hvor man kan vælge indhold som fx. creme cheese, hvis man er den klassiske type, laks, som i vores tilfælde er en vildlaks fra Færøerne importeret og røget af Daniel Letz, bacalao, hjemmelavet æggesalat eller den søde med ricotta og solbær. Helt simpelt og tilmed æstetisk flot.

Foto: Rasmus Kongsgaard

Jesper Gøtz, som tidligere har startet Lille Bakery, har udviklet bagelopskriften. Kan du løfte sløret for, hvad hemmeligheden bag en rigtig god bagel er?

Ja, det kan jeg. Men jeg er bange for, at Jesper slår hovedet af mig, hvis jeg siger for meget. Han har trods alt brugt 4 måneder på at udvikle og smage og teste. Jeg kan dog sige så meget, at det handler om godt mel, om at koge dem, før man sætter dem i ovnen, og så bruge de absolut bedste råvarer til fyldet. Så har jeg ikke sagt for meget.

Depannér betyder at hjælpe ud af knibe eller troubleshoote. Har I efter fem år erfaret, hvilken knibe, Nørrebro-folket oftest står I?

Umiddelbart vil jeg sige, at Nørrebro-folkets største udfordring er at få slukket tørsten. Og der har vi været behjælpelige og leveringsdygtige i en 5-årig periode. Nej, spøg til side, vi har altid gerne ville lave et sted, som vi på koncept-tegnebrættet kalder for en “neighborhood favorite”. Altså et sted, hvor folk kommer for at hænge ud, slappe af og snakke med hinanden. Et afbræk kan man sige. For mange mennesker er Depanneur blevet en institution og et samlingspunkt. Det er lykkedes, og det vil vi holde fast i. Nu betaler vi bare tilbage til vores mange loyale gæster gennem tiden og sørger for at oplevelsen bliver endnu bedre, så man nu også kan få stillet sulten, få købt den gave, man havde glemt at købe, eller tage noget god velkurateret vin med hjem i privaten uden at blive ruineret af restaurationsbranchens avance-beregnere.

Kig forbi til god stemning, kolde fadøl og gratis smagsprøver, når Depanneur genåbner i nye lokaler fredag d. 17 juli 2020 fra kl. 12:00-23:00 på Rantzausgade 36, 2200 København N.