Oplev

Ugens sjoveste meme, ny udstilling om køn og queerness og sæsonens smukkeste dessert: Ugens udvalgte med Nikita Hoffmann

- 14/06/2024

Ugens udvalgte med ELLEs redaktionschef, Nikita Hoffmann Andersen, tæller blandt andet en dessert, som er på to-do listen til næste fest, en ny udstilling om identitet, køn og queerness og et exit i modebranchen, som har skabt røre i memeland.

1

Bette Huset

Familie- og børnecafeén Bette i Carlsberg Byen inviterer fredag den 14. juni indenfor til ’Huset’. Et omsorgsrum dedikeret til netværk, trivsel og udvikling med fokus på moderskab, kvindeliv, kollektiv omsorg og fællesskab.

2

Falsled på Heartland 

I disse dage løber Heartland Festival af stablen fra Egeskov Slot på Fyn, og hvem kunne være bedre end femstjernede, fynske Falsled Kro til at servere din middag der? Jeg nød den torsdag aften og anbefaler dig at gøre det samme, hvis du skal afsted, inden årets Heartland slutter.

Petit Fours til 3DD

Denne uge har stået på 3 Days of Design, hvilket betyder, at uendeligt mange kunst-, design- og modevirksomheder inviterer indenfor. Ugens smukkeste servering i den forbindelse var Anton Bruusgaards petit fours, som han skabte til Akua Objects, der fremviste hos The Apartment. 

3

Jacquemus 

Det har været en stor uge i modens og kunstens tegn. Mandag inviterede Simon Porte Jacquemus til 15-års jubilæumsshow på ikonske Casa Malaparte på Capri i Italien. Smukt, smukt, smukt så langt øjet (ikke) rakte (for der var kun 40 inviterede gæster).

Læs ogå

5 ting, du skal vide om Jacquemus-showet på Capri (og et slettet post på Instagram)

4

Ösch Noir i Det japanske Tårn

Fra den 8. juni til den 12. juli kan du opleve den 2-stjernede tyske Michelin-restaurant Ösch Noir i Den Gamle Have. Som en del af Nimbs pop-up-restauranter gæster køkkenchef Manuel Ulrich nemlig Tivoli, hvor han har skabt en menu, der blandt andet byder på færøsk laks med caviar, hummer og lam. En fuldkommen fantastisk og uforglemmelig oplevelse, som jeg fik glæden af forrige weekend.

5

Bottega Veneta 

Ugens drømmekøb … Suk.

Chanel 

Apropos den store uge i modeland, så breakede Chanel sent sidste uge Creative Director Virginie Viards exit. Viard startede hos det ikoniske franske modehus i 1987 og har siddet i spidsen for brandet siden Karl Lagerfelds død i 2019. Det fik selvfølgelig alle modeinteresserede op ad stolen og nærmest vigtigst af alt: memesiderne til at eksplodere.

Christina Quarles på Gl. Strand 

Skal du se en udstilling denne weekend, så lad det være amerikanske Christina Quarles på Gammel Strand. Det er første gang, hun – med sine værker, der kommenterer på racemæssige og seksuelle identiteter, køn og queerness – har en soloudstilling i Norden.