Modeugen

5 ting, du skal vide om Jacquemus-showet på Capri (og et slettet post på Instagram)

- 11/06/2024

Der var azurblåt hav, stjerner som Dua Lipa og en smuk lokation, da Jacquemus i går afholdt show på øen Capri. Men forud for showdagen, blev der postet en mystisk (måske forkert?) caption på designerens Instagram.

15 år, 40 gæster, 1 fantastisk location. Creative Director Simon Porte Jacquemus forstår at holde et show, og 15-års-jubilæumsshowet for hans brand, Jacquemus, var ingenundtagelse. I går afholdt han nemlig, as per usual, show helt uden for modeugekalenderen. Men det tiltrak bestemt ikke mindre opmærksomhed af den grund.

Foto: Jacquemus

Lokation

Den arkitektoniske drøm af et hus, Casa Malaparte, på den østlige side af den italienske ø Capri har længe været på location-ønskelisten hos den franske designer. Faktisk har han i 10 år forsøgt at komme i kontakt med ejerne, både gennem sit netværk men også på helt klassisk-2024 manér: ved at DM'e ejerne. Og for nylig gik det hele så op i en højere enhed, men for at det kunne lade sig gøre, måtte designeren tage helt andre midler i brug ...

Foto: Jacquemus

Fra Met Gala til Capri

Jacquemus klædte nemlig musikeren Bad Bunny på til Met Gala 2023, og på indersiden af jakken var syet et gammelt polaroid-billede (skudt af Karl Lagerfeld) af netop Casa Malaparte. Det fik ejerne af huset nys om, og de inviterede derefter Simon og hans mand, Marco Maestri, til at besøge huset – og voila, næste showlocation var i hus.

Foto: Jacquemus

Frontrow

Den eksklusive frontrow blev besat af en udvalgt skare af 40 A-list gæster, hvor blandt andre skuespillerinde Gwyneth Paltrow, DJ Peggy Gou og sangerinde Dua Lipa indgik. De inviterede blev fragtet i private speedbåde til den østelige del af Capri, hvor showet blev holdt, og fra deres pladser kan der utvivlsomt siges, at udsigten til både runway og havet så langt øjet rækker, var af ganske okay karakter.

Foto: Jacquemus

Modelcast

84,8 mio. Så mange følgere har K-pop sangerinden, der i går lukkede Jacquemus-showet. Jennie Kim er hendes navn. Generelt er det blevet en trend, at designere bruger celebrities eller andre stjerner, som ikke er modeller, men som i stedet er kendt for andre kreative fag, til at præsentere deres kollektioner på runwayen. Se blandt andet bare på Rotate, der havde Lisa Rinna til at gå deres FW23-show. 

I dag, dagen efter showet, har Jacquemus delt et hyldestpost, dedikeret til Jennie Kim, hvor han takker for hendes support og ikke mindst, at hun ville lukke showet, som var helt særligt for designeren.

Foto: Jacquemus

Kollektionen

Alt i alt var 15 års jubilæumskollektionen en sandt ode til, hvad Jacquemus gør bedst: sexede sommerkjoler, nærmestarkitektoniske og skulpturelle silhuetter, flagrende og transparente draperinger, der giver associationer til det bølgende hav og den tropiske brise, og ikke mindst opsigtsvækkende accessories i en farvepalette inspireret af Capris turkisblå vand, solbleget gul og dryp af rød, pink, hvid og sort. Smukt!

Foto: Jacquemus

Det mystiske post

"Tomorrow I will present my last collection. The show is going to be a pure essence of Jacquemus". 

Jacquemus delte i søndags, dagen før showet, denne caption i et post, og det fik samtlige følgere til at stivne. Stopper Jacquemus som Creative Director for sit eget brand?

Der gik dog ikke mange minutter før postet var slettet fra modehusets feed, og det siges da også, at det skulle være en skrivefejt (damn it, autocorrect), og at der i stedet for skulle have stået "my latest collecition". Selvom den værste storm har lagt sig ovenpå postet, skabte det endnu flere spekulationer, da Jacquemus-showet i år blev holdt netop det sted, som Karl Lagerfelt (den nu afdøde Chanel-designer) også romantiserede i sit polaroid-foto ... Og Chanel annoncerede jo den anden dag, at Virginie Viard går af som designer for Chanel snart. Om to plus to giver fire eller ej, det er vi spændte på at se.