Oplev

Digital kunst og episk storfilm: Månedens kulturanbefalinger med Christoffer Mygind Juul

- 04/12/2023

Julen har fået sit faste greb i decembers oplevelser. Men der er også gode ting i vente for dem, der ikke nødvendigvis er julefans blandt ELLEs journalists anbefalinger til månedens kulturoplevelser

1
Foto: SMK

Historisk juleinspiration
Kom i ultimativ vinter- og julestemning ved hjælp af historisk kunst helt uden at forlade dit varme hjem. Hos Statens Museum for Kunst har de samlet alle deres værker omkring jul i en digital samling, der er den perfekte kilde til en stemningsfuld venter.

2
Foto: Aidan Monaghan/Avalon/Ritzau Scanpix Vanessa Kirby, Joaquin Phoenix, "Napoleon" (2023)., Credit:Aidan Monaghan/Apple / Avalon

Napoleon på skærmen
En af julens store biografoplevelser bliver uden tvivl Ridley Scotts kostumedrama ‘Napoleon’, hvor Joaquin Phoenix indtager rollen som den verdensberømte kejser og Vanessa Kirkby bringer hans Josephine til live. 

 

3
Foto: Privat

Julepynt for foodies
I julen er Hay-butikken på Strøget omdannet til et overdådigt julekuglemarked, der er som taget ud af enhver foodies (jule)drøm med håndlavede julekugler formet som alskens madvarer og andre sjove ting, der sætter et humoristisk og smagfuldt tvist på højtiden.

Hay, Østergade 61, 2, 1100 København 

4
Foto: PR

Bare en ny butik
Brandet Bareen er kendt for deres t-shirts og fra DR-programmet ‘Løvens Hule’. De har nu gennemgået en større rebranding og har i den anledning slået dørene op til deres første butik, der er et besøg værd for alle, der er på udkig efter den perfekte hvide t-shirt - og mere til.

Bareen, Ny Østergade 10, 1101 København

5
Foto: PR

En verden af Dalí
Træd helt bogstaveligt ind i Dalís surrealistiske verden på vesterbro, hvor udstillingen ‘Dalí: Cybernetics Immersive Experience’ frem til 3. januar vækker den berømte kunstners værker til live på en helt ny måde gennem virtual reality og andre digitale virkemidler.

Fra 150 kroner. Lokomotivværkstedet, Kedelhallen, Otto Busses Vej 5A, 2450 København 

Foto: Chanel

Chanel wonderland
Siden 2008 har skøjteglade Københavnere måtte undvære skøjtebanen på Kongens Nytorv. Men i år vender den endelig tilbage i en ny version med ingen ringere end Chanel ved roret, der i løbet af december byder op til fashionabel skøjtedans.

11. til 22. december, hver dag fra kl. 10.00-18.00

Læs ogå

Ny japansk restaurant og vinterens smukkeste cardigan: Ugens udvalgte med Nikita Hoffmann Andersen

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.