Oplev

Dette nye spisested med panoramaudsigt i Indre By åbner fredag – skal du besøge det i weekenden?

- 14/08/2024

I anledning af åbningen fredag har stedet tilmed et godt tilbud hele august.

Restauranter er der mange af i København, hvad end du befinder dig i Indre By, på Nørrebro, Østerbro eller et helt fjerde sted. Men det er de færreste af dem, hvor du får en overdådig panoramaudsigt over Københavns Indre By og Kongens Have med i købet. Og det må da om noget være dette nyåbnede spisesteds selling point. “Filmtagets spiseri og bar”, hedder det.

Kræfterne bag køkkenet er kendt i godt og vel det meste af Danmark. For ringer det ikke en klokke, hvis vi siger “de danske festivalers bedste flæskestegssandwich”? Godt gættet, det er selvfølgelig Meyers Køkken, der ligesom med Cinematekets brunch, også kommer til at sætte menuen for Filmtagets Spiseri. Menuen er ikke nødvendigvis så innovativ, men den er solid og sikker. Vi snakker velkendte retter som Poke bowl, grilled cheese sandwich, tacos og burgers (desværre ikke flæskestegssandwich). Og nå ja, hvad er Meyers uden en af deres kanelsnurre? For den kan du selvfølgelig også få.

Foto: Bjørn Pierri Enevoldsen

Rooftop-baren set oppe fra.

Filmtaget bliver et af Københavns nye kulturtilbud, som du kan besøge helt kvit og frit, og som kommer til at tilbyde open air-biograf, filmudstilling, legeområde og så selvfølgelig spiseriet. Du kommer til at kunne finde det hele på toppen af Filminstituttet og Cinemateket, som ligger i det gamle Gutenberghus, og netop denne lokation er ikke tilfældig. Initiativet er nemlig søsat med henblik på at fremme interessen for dansk film og filmkultur – som lige nu er i stor konkurrence med internationale streamingtjenester som Netflix og Amazon Prime, der tilbyder store udenlandske produktioner (som vi danskere jo er vilde med).

Derfor vil der i åbningsweekenden 16.-18. august selvfølgelig også blive vist (primært danske) film i stedets biograf, som – meget oplagt – har fået navnet “Himmelblå”, med dertilhørende gratis forfriskninger, mens du også kan opleve de interaktive udstillinger, hvor du kan lære om filmen som medie og dens udviklingen lige fra fødslen heraf til dens rolle i dag. Og for de mindste (eller andre barnlige sjæle) kan de desuden prøve kræfter med filmquiz samt hygge sig i børnfilmsområdet. Efter åbningsweekenden vil disse tilbud selvfølgelig fortsætte.

Hvis du overvejer, om du skal give det et skud, eller om du skal gå med den klassiske brunch (som du jo har prøvet 100 gange før), har stedet i resten af august 20 % på deres mix-and-match weekendbrunch.

Adresse: Gothersgade 55, 5. sal, 1123 København K

Læs meget mere om spilletider, menu og meget andet lige her.