Kultur

Oplev Peachoo+Krejberg på modeudstillingen ‘Dark Angels’ i København

- 18/08/2015

Designer Roy Krejberg, kendt fra Kenzo Homme og Peachoo+Krejberg, og kurator og modeforsker Ane Lynge-Jorlén indtager Rundetårn, når den internationale modeudstilling 'Dark Angels' rammer København.

Hvis navnet Roy Krejberg ikke umiddelbart siger dig noget, så frygt ej. Det kommer du til. Han er nemlig den vel nok mest internationalt anerkendte nulevende danske designer i øjeblikket, og hele september indtager designeren, der er kendt fra og var medstifter af det parisiske modehus Peachoo+Krejberg nemlig Rundetårn i København med den hidtil største modeudstilling nogensinde set i den danske hovedstad. 

Læs også: Louisiana inviterer til Louisiana Literature 2015

I samarbejde med kurator og modeforsker Ane Lynge-Jorlén, med hvem Krejberg uddelte prisen ‘Årets internationale modehus’ ved dette års ELLE Style Awards, lancerer han modeudstillingen Dark Angels i Rundetårn i København. Udstillingen tager dig med på en tidsrejse gennem ti års vilde modekreationer. Med fuglelignende dragter, couture-teknikker og perleapplikationer, der tager over 150 timer at lave, er der tale om fransk mode på højeste niveau.

Modeudstillingen indledes den 29. august med en åben talk ledt an af journalist Niels Pederesen fra Politiken og Radio24syv, hvor Ane Lynge-Jorlén og Roy Krejberg kan opleves i samtale om Krejbergs karriere, tilblivelsen af udstillingen og international mode.

Læs også: Stig P slår dørene op til nyrenoveret butik i Kronprinsensgade

Roy Krejberg stammer på trods af at have brugt det meste af sit voksne liv i Paris fra Silkeborg og er uddannet ved Dansk Konfektions- og Trikotageskole i Herning. I begyndelsen af 1990’erne flyttede han efter stor dansk succes med både Søs Drasbæk og hendes firma Dranella, Fais og ikke mindst herremærket Matinique til Paris, hvor først Daniel Hetcher fik øjnene op for den talentfulde danske og siden det helt store navn, der skulle vise sig at få afgørende betydning for Krejbergs fremtid – Kenzo. Her fungerede Krejberg som chefdesigner for Kenzo Homme i mange år, indtil han i 2003 valgte at stoppe, og herefter startede i 2004 eventyret Peachoo+Krejberg med veninden Peachoo Singh. 

Læs også: Malebog med mode: Enhver fashionistas musthave!

Du kan lære Roy Krejberg meget bedre at kende i månedens ELLE, der er på gaden nu, hvor vi bringer et stort interview med den internationale designer. 

Udstillingen Dark Angels kan opleves fra den 29. august til og med den 27. stepmber, 2015, og kurateres af Ane Lynge-Jorlén, der også stod bag Clash – Modstand i Moden på HEART. Billetter koster 50 kr. og kan købes online HER.

Her i galleriet kan du se et lille udvalg af Krejbergs designkreationer. 

Psst… Brug pilene i galleriet eller ‘swipe’ dig igennem.