Kunst, bøger og musik

Lord Siva om sit nye album: “Jeg vælger at tro på, at de vil have den ægte, ærlige og sårbare Lord Siva”

- 24/04/2023

Albummet markerer en ny lyd for musikeren, der ellers er kendt for mere dansevenlige hits.

Den populære hitmager Lord Siva er klar med sit nye album ‘8 Dage I April’, der er hans fjerde album og udforsker en mere følsom side af musikeren, der er særligt kendt for sine massive hits som ‘Solhverv’ fra 2020 ‘Paris’ med Vera fra 2019.

Hvor netop ‘Solhverv’ trak tusindvis af danskere ud på dansegulvet, er det en langt mere rolig lydside, der åbner sig på det nye album, hvor Lord Siva, med det borgerlige navn Brian Siva, leger med en mere mild stemning, end hvad man måske havde forventet.

Og det er der en grund til. Vi snakkede med Lord Siva i forbindelse med udgivelsen af det nye album for at høre om den sommerhustur, hvor albummet blev til, om forventningerne fra andre og ikke mindst sig selv og om, hvordan han håber, lytterne vil modtage hans nye musik. 

Hvad ligger der bag titlen ’8 dage i april’?
“Det er egentlig meget simpelt. Mit band og nogle venner tog i sommerhus i 2020, da pandemien havde lukket festivalerne, og vi derfor ikke kunne tage ud og spille. Og det var så otte dage i april. Det er nogle af mine bedste venner, og i det rum, vi skaber sammen, er der plads til at være sig selv fuldstændig, med alt hvad det indebærer af følsomhed, fortvivlelse og kærlighed.”

“Der opstod en helt særlig stemning i sommerhuset, som jeg synes, at man kan høre ret tydeligt på pladen. Verden var lukket ned, helt forandret på nul komma fem, og jeg tror, at vi alle sammen kom i kontakt med nogle følelser, der ellers var parkeret et andet sted.”

Foto: PR

Albumcoveret til '8 Dage I April'.

Dit nye album er noget mere mild, end hvad mange er blevet vant til. Hvorfor?
“Hele den her plade blev lavet på baggrund af en vis stemning og forskellige følelser, der opstod i sommerhuset på det tidspunkt. Følelser, der kom ovenpå en masse succes, som jeg har haft med både ‘Solhverv’ og mit projekt med Vera. Så jeg havde virkelig brug for at prøve noget nyt og se, hvad der skete med det. Og det blev så det her album.”

Er det et forsøg på at gøre op med den stil, du ellers har bevæget dig i?
“Nej, ikke rigtig. Hvis man kigger tilbage på hele min karriere, er der faktisk et mønster i, at jeg ikke holder mig til noget specifikt i form af genre. Så det falder mig meget naturligt at lave noget anderledes fra gang til gang.”

“Jeg tror på, at man som musiker skal blive ved med at udvikle sig og undersøge nye sider af sin egen musik. Og jeg kan også mærke, at hele udgivelsesprocessen omkring ‘8 Dage I April’ har givet mig en hel masse ny energi, som jeg tager med mig i min videre sangskrivning. Jeg lukker ingen døre, tværtimod, jeg satser på at blive ved med at udgive lige præcis det, der er allermest mig.”

Er forventningerne til musikere større nu, end da du først startede med musikken?
“Det er et godt spørgsmål. Jeg kan godt blive fanget i tanker om, hvad der forventes af mig. Men jeg tror efterhånden, at jeg har lært, at det jo ofte er tanker, der bliver skabt oppe i mit eget hoved og ikke nødvendigvis noget, som andre overhovedet tænker. Så jeg holder mig til det, der virker rigtigt for mig. Jeg holder mig meget i mit eget spor og den følelse, som jeg altid retter mig efter.”

“Jeg er altid gået til tingene på forskellige måder. Derfor har jeg også lavet musik ved hjælp af mange forskellige metoder gennem tiden, og det har jeg lært en masse af at gøre. På den måde kan jeg også udvikle mig hele tiden, og det er virkelig vigtigt for mig.”

Hvad håber du på, at det nye album bidrager med hos lytterne?
“Jeg håber, at folk kan se noget af sig selv i de her sange. De har allesammen berørt mig meget, så det håber jeg også, at de gør for lytterne.”

Er der noget musik eller nogle artister, du har kunne se dig selv i?
“Jeg er mega inspireret af mit band. Deres musikalitet er helt essentiel for, at det her album er blevet til. Men jeg forsøger at undgå at sammenligne mig med andre artister, selvom det kan være svært. Det tror jeg, at de fleste kan genkende, hvad enten man arbejder som musiker eller noget helt andet.”

“Det har krævet lidt mod at sende det afsted”

“Jeg kan godt blive usikker af at spejle mig selv i andre. Jeg gør mit bedste for at køre i min egen bane og gøre det, jeg synes føles rigtigt. Jeg kan altid kun pege pilen i min egen retning, og det tror jeg faktisk også, er det bedste at gøre. Det er også den følelse, jeg sidder med nu, hvor det her album skal udgives.”

“Det har krævet lidt mod at sende det afsted, fordi jeg i begyndelsen havde fortalt mig selv, at det nok ikke var det, de ville have. Men jeg vælger at tro på, at de gerne vil have den ægte, ærlige og sårbare Lord Siva. Og det er lige præcis det, de får.”

Læs ogå

Josephine Skriver: “Der er noget dybt inde i mig, der altid har haft brug for at råbe op”