Kunst, bøger og musik

Instagram har talt: Denne udstilling er den smukkeste, du kan se denne sommer

- 30/06/2023

Skynd dig: Den er kun åben til 30. juli.

Nogle gange findes det allersmukkeste i det mest enkle, og det er netop tilfældet med udstillingen ’Truth Is Like Poetry’, der netop nu kan opleves i Nikolaj Kunsthal i København.

Her er det arkitektonisk imponerende kirkerum badet i pink lys og i midten af det rene rum, hvor der er 12 meter til loftet, har kunstneren bag udstillingen, Mikkel Carl, installeret en spektakulær spejlskive der skaber optiske illusioner for beskueren.

Udover genspejlingerne af kirkerummet har Mikkel Carl også skabt optisk bedrag og installeret falske fingeraftryk på spejlet og givet det ridser og loddet det groft. Alt sammen for at understrege at intet nødvendigvis er, som man umiddelbart tror.

Med andre ord; det er en udstilling, der skal opleves ved selvsyn – og det har Instagram naturligvis allerede fået øjnene op for, idet den lyserøde sal ofte dukker op i feedet disse dage.

Og der er altså god grund til at tage anbefalingen seriøst og selv lægge vejen forbi Nikolaj Kunsthal, hvis du er i Indre By over sommeren. Men skynd dig: Udstillingen løber kun indtil 30. juli i år.

Udstillingen koster 95 kr. at opleve, og billetten (som er gyldig i 48 timer) giver også adgang til to andre udstillinger på henholdsvis Thorvaldsens Museum og Københavns Museum. Der er gratis adgang onsdag.

Åbningstider: Tirsdag-fredag 11:00 – 18:00, Lørdag-søndag, 11:00 – 17:00

Læs mere om udstillingen her.

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

3 udstillinger, du skal se i juni