Kunst, bøger og musik

Grevinde Cath Danneskiold-Samsøe

- 16/03/2011

ELLE har talt med grevinde Cath Danneskiold-Samsøe om finanskrisen og hendes aktuelle udstilling ...

Grevinde CATH ALEXANDRINE DANNESKIOLD-SAMSØE behøver vist ingen nærmere introduktion. Som PR-ansvarlig for en række luksusbrands er hun et kendt ansigt i den danske og internationale modebranche, men det er kunsten, der er hendes hjertebarn.

Denne måned er hun klar med sin anden store udstilling på sit nye galleri i Odd Fellow Palæet i København.

ELLE har spurgt Cath om …
AT BLIVE INSPIRERET AF FINANSKRISEN
Jeg har altid turdet behandle mit arbejde og verden på utraditionel vis og ikke ladet mig fastlåse af konventioner.
Det er en del af mit dna – jeg er, på godt og ondt, skabt som en ‘out of the box person’. Dette kan med fordel bruges i tider som disse, hvor man er nødt til at være åbne for nye horisonter, ellers er krisen for hård! Derfor har jeg besluttet at udvide mit kunstgalleri.

MODEMENNESKE VS. GALLERIST
Kunst og mode er to meget forskellige verdener. De kan bruge hinanden, når det gælder markedsføring og økonomi, men mode vil aldrig være kunst. Mode relaterer til funktionaliteten. Giver man kunst funktion, bliver den til design og ikke kunst.
Min baggrund i modebranchen har ikke været gavnlig for mit professionelle arbejde med kunsten. Dette har dog ikke afholdt mig fra at fodre min ubetingede trang til at uddybe og udvide mit kunstunivers. Kunsten har altid været mit hjertebarn.

KÆRLIGHEDEN TIL FOTOKUNSTEN
Jeg elsker alle historiske kunstepoker og alle kunstformer inklusiv de mere traditionelle, som maleri, men det er rigtigt nok, at jeg viser meget fotokunst på mit nye kunstgalleri. Kunstnere er samfundets seismografer.
De registrerer omgående, når noget går galt på vores planet, uanset hvilken form for kunst de udtrykker sig gennem … maleri eller foto. Alle kunstformer går hånd i hånd, så længe de har et dybere budskab, der kan berøre os mennesker. Valget af værker til fotoudstillingen i marts er da også helt bevidste, da jeg gerne vil åbneen debat om det moderne storbymenneskes vilkår.

SGM
Cath Danneskiold-Samsøe Gallery, Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, København K, Cdsartandvisibility.com