Kunst, bøger og musik

Det skal du opleve i juni

- 31/05/2013

Følg månedens guide til de bedste kunst- og designudstillinger

Vil du have inspiration til oplevelser i juni? Her får du fire kunstoplevelser, du ikke må gå glip af.

Henrik Vibskov, Danmarks eklektiske superstar-designer, folder sin kreativitet ud i fuldt flor over to etager i den velestimerede smukke kunsthal Gl Strand i hjertet af København. Vibskov arbejder i et unikt tværæstetisk krydsfelt, og Neck Plus Ultra er en vild, men skarp installation, der søger at skabe mening i komplicerede strukturer via tunneler og telte, fugleben og strikkede skulpturer. Farverigt, humoristisk og lækkert.
Gl Strand, København K, 25.05.-08.09.13.

Så’ der afgang Danmark har tre kunstakademier: det jyske, det fynske og Københavns. Netop nu klækkes et nyt hold studerende inkl. superspændende afgangsudstillinger, så tag pulsen på den danske kunstscene og spot måske den næste Olafur Eliasson eller Eckersberg.
København: Kunsthal Charlottenborg, til 11.08.13. Aarhus: Kunsthal Aarhus, til 02.06.13. Odense: Brandts Klædefabrik, 31.05.-04.08.13.

Yoko Ono Lennons enke fylder 80 år, og det fejrer Louisiana med en stor retrospektiv udstilling, Half-A-Wind Show, der skal ses! Glæd dig til et udvalg af den avantgardistiske kunstners mest karakteristiske værker fra især 1960-70’erne, som havde en afgørende indflydelse på Fluxus-bevægelsen og koncept og performancekunsten. Derudover vises flere større installationer og helt nye værker samt indblik i Yoko Onos store engagement for fred og menneskerettigheder.
Louisiana, Humlebæk, 07.06.-29.09.13.

Kultmodemagasin Stockholm New udkom bare 12 gange fra 1992 til ’02, men billederne (af bl.a. Mikael Jansson, Mario Testino og Julia Hetta) er så tidløse og cool, at de nu udstilles side om side med inspirationen; klassiske malerier af bl.a. Carl Larsson og Hammershøi. Så absolut en rejse værd!
Thielska Galleriet, Stockholm, 01.06.-01.08.13.