Kunst, bøger og musik

De 4 bedste udstillinger, du skal opleve på en regnfuld sommerdag

- 12/07/2024

Det kan næsten være svært at navigere i, hvilket museum man skal besøge, når der skal tankes op på den kulturelle konto. Derfor har vi fundet de 4 bedste udstillinger, som du skal se lige nu (og som egner sig godt til det skiftende sommervejr i Danmark).

Sommerspot

Kunstmuseet Louisiana er med havudsigt og badestrand en sommerklassiker, der kun nødigt lader sig strege af listen, og i år er der da også ekstrasaftige grunde til at tage turen til Humlebæk. Har du endnu ikke set den amerikanske samtidskunstner Roni Horns über æstetiske identitetsværker, er hun et must, og derudover byder stedet på fotorealisme fra 1970’erne med afsender Franz Gertsch. Den schweiziske kunstner slog igennem på Documenta i 1972 og betragtes i dag som en pioner inden for sit felt, hvor fotografiet, kitschede portrætter, musikkultur, landskaber og ikoniske kvindebilleder, er udgangspunktet for superrealistisk maleri i stort format.

Roni Horn, Louisiana, frem til 1. september 2024.
Franz Gertsch, Louisiana, frem til 10. november 2024.

Når linsen lyver

På Aros kan du henover sommeren studere fotografi eller nærmere fotografisk manipulation, når kunstmuseet med en unik samling fotografiske værker sætter spot på, hvordan fotografer de seneste mange .r har udfordret vores opfattelse af verden og vores forståelse af objektivitet. Fotografier af blandt andre Asger Jorn, Liu Shiyuan, S.ren Lose, Jeannette Ehlers og Lilibeth Cuenca Rasmussen tager dig med på en visuel rejse, hvor eksperimentet udfordrer motiv, komposition og teknik. Værkerne skulle ifølge museumsdirekt.r Rebecca Matthews gerne få os til at tænke over fotografiets magt, og den m.de et foto kan forme vores verdensbillede på. Et ganske oplagt emne i dag, hvor alle har et kamera (og en redigeringsapp) med overalt.

World in Focus, Aros, frem til 1. december 2024.

Den evigt nysgerrige

I skrivende stund er det umuligt helt at forestille sig, hvad den danske kunstner Nina Beier har fundet på, når hun om lidt forklæder udstillingsstedet Gl. Holtegaards store barokhave med gamle marmorplader, men har man en svaghed for Beier, hvilket det er nemt at have, så bliver det uden tvivl værd at undersøge. Nina Beier har erobret den internationale kunstscene med værker af farverige håndvaske med cigarer struttende fra afløbet, ituslåede porcelænshunde, tallerkner i bur og marmoræg på ståltrapper. Hun udstillede sidste år springvandsværket Women & Children på High Line i New York og er i år blandt andet aktuel på Kiasma i Helsinki, altså udover på Gl. Holtegaard, hvor haveværket er døbt Ø.

Nina Beier, Ø, Gl. Holtegaard, frem til 1. december 2024.

Poetisk politik

Har du endnu ikke set den canadiske kunstner Kapwani Kiwangas sanselige installationer på Copenhagen Contemporary, kan du heldigvis nå det endnu, for på en regnvejrsdag, hvor skyerne hænger tungt over København, er det en befriende æstetisk oplevelse. Kiwanga er dog mere end bare poesi for under overfladen gemmer sig både politiske anmærkninger og disciplinær arkitektur, som det er værd at få med. Gå ind i det med krop, sjæl og hjerne – og kom fornyet ud. PS frem til 30. juni bliver du budt velkommen i kunsthallens foyer af store håndskabte blomster, Organza Poppies, med glædelig sommer fra Poppy Kalas.

The Length of the Horizon, Copenhagen Contemporary, frem til 25. august 2024