Kunst, bøger og musik

Cool kunstudstilling i juni

- 04/06/2009

Bullet in the cigarette

Bullet in the cigarette

Bullet Shih, supercool amerikansk billedkunstner, udstiller netop nu på Esplanaden Gallery.
Bullet Shih præsenterer en samling værker, som alle er et opdateret bud på en klassisk Memento Mori: Cigaretpakker fundet på gader og stræder og sat sammen i collager, afstemt efter æstetiske greb som farve, budskab etc.
I alt har han gennem de sidste seks år fundet over 10.000 pakker, dels på rejser, dels hjemme. En jagt, der bl.a. gjorde det klart for ham, hvordan der næsten ikke er nogen at finde i byer som New York, London og Madrid.

Om tanken bag, siger han selv: “På mange måder betragter jeg henkastede cigaretpakker som det perfekte paradigme for det vestlige forbrugssamfund, de rummer temaer som mistænkeligt forbrug, politisk og økonomisk konvergens, bevidst tidsbegrænsning og tabte æraer.” – ‘Æraer’, som i Shihs kunstneroptik er de tider, hvor det at være en kreativ sjæl indebar at sidde på en café og ryge cigaretter og drikke absint.

Tjek de cool billeder, og se de farvespor, de enkelte landes pakker lægger – f.eks. de røde danske eller de blå ungarske.
Og nej, Bullet Shih ryger ikke. Men tak, fordi andre gør, så han kan skabe sin kunst.

Bullet Shih: Essential Beige, Esplanaden Gallery, Esplanaden 1c, 1263 København K, til 23. juni 2009, lukket mandage og søndage.

www.ge3.dk og www.bulletshih.com