Kunst, bøger og musik

3 nye bøger, du skal glæde dig til at læse i april

- 04/04/2023

Der er blandt andet magiske blomsterfortællinger fra Poppykalas at glæde sig til at dykke ned i.

‘Jeg husker dagen som lys’

Olav er syv år, første gang hans mor bliver indlagt på den psykiatriske afdeling. Benedicte, der er fraskilt og enlig mor til to, har været en del af kredsen omkring Karen Blixen, og har en på alle måder uforløst kærlighedsrelation til en forfatter, hun lærte at kende dengang. Det er i ruinerne af dette ødelæggende, uforløste forhold, at Olav vokser op. I lange perioder taler hun ikke til sine børn, men kommunikerer ved at skrive sedler, som hun lægger på deres hovedpude. Først da Benedicte tager sit eget liv, kan Olav slippe ansvaret og blomstrer op. Trods hårde odds i tilværelsen, klarer han sig godt, møder en pige og stifter familie. Men fortiden spøger, og da han i 40’erne får diagnosen OCD, ser han sin mors sygdom i sig selv, men forskudt i tid. 

Olav Hergel, ’Jeg husker dagen som lys’, Politikens Forlag, 300 kr. 

Foto: PR

‘Poppykalas og de magiske blomster’

Thilde Maria Kristensen, der står bag blomsteruniverset Poppykalas, er klar med sin første bog. En personlig fortælling om at slippe sit indre barn fri og finde ro i blomsterne, der siden barndommens somre på bedsteforældrenes gård på Mors har haft en særlig betydning. I Poppykalas og de magiske blomster kommer vi rundt om alle sæsoner og blomsternes cyklus – tilsat smukke og inspirerende fotos, der giver lyst til selv at kaste sig over blomsternes magi. 

Thilde Maria Kristensen, ‘Poppykalas og de magiske blomster’, Gyldendal, 399 kr. 

Foto: PR

‘I can’t believe I still have to protest this shit’

I mere end 100 år har vi markeret kvinders kamp med en international kampdag, og endnu længere har kvinders kamp for ligestilling udspillet sig. Jessica Hallbäcks ‘I can’t believe I still have to protest this shit’ er en samling feministiske plakater fra ind- og udland, der giver et rørende konkret indblik i den kvindekamp, der fortsat er aktuel i dag. Du kender sikkert den ikoniske We Can Do It!-plakat fra 1943, og her får du meget mere i samme kaliber. 

Jessica Hallbäck, ‘I can’t believe I still have to protest this shit’, Gutkind, 250 kr. 

Foto: PR
Læs ogå

3 udstillinger, du skal se i april