Med enden på fashion month og starten på folketingsvalget har det været en begivenhedsrig uge i feeds og hashtags overalt på internettet. Få dit overblik over de vigtigste ting, vi scrollede os igennem i ugens løb.
Internettets luner har i ugens løb sat fut under en hel del ting, der har rørt sig over hele verden. Fra tvivlsomme, popkulturelle intriger til mere alvorlige og bekymrende begivenheder.
Vi starter i Paris, hvor den såkaldte Fashion Month kulminerede med modeugen, der huser nogle af verdens mest eksklusive brands og mest anerkendte designere – plus dem, der drømmer om at blive det. For det er netop det, Kanye West de seneste mange år har arbejdet henimod med sit brand Yeezy med støtte fra modens frontløbere som Balenciagas Denma og Supremes kreative chef. Indtil nu.
For da Kanye, nu bare Ye, mandag overraskede med et uanmeldt show i Paris med bare 40 minutters varsel, var det t-shirts og hoodies med ordene ‘White Lives Matter’, der løb med opmærksomheden. Og ikke på den gode måde. Det fik alt fra moderedaktører og influencere til stjerner og medier til at fordømme Wests brug af udtrykket, hvilket endte ud i et åbent opgør på Yes Instagram, hvor rapperen og designeren var hurtig til at hænge dem ud, der ifølge ham selv ikke forstod hans kreative vision.
Creative director of Supreme, Tremaine Emory, slams Kanye West for using Virgil Abloh’s death in Instagram post:
“Your not a victim your just an insecure narcissist that’s dying from validation from the fashion world” pic.twitter.com/G8m8E85mlO
— Pop Base (@PopBase) October 4, 2022
Til gengæld må man sige, at modeugens gæster og det halve af internettet forstod den kreative version bag Copernis virale kjole, der blev sprayet direkte på en afklædt Bella Hadid med et slags flydende tekstil. Et øjeblik, der med et fyldte de flestes ‘For you’-side på TikTok.
Et historisk modeøjeblik, der ikke er set siden Alexander McQueen i 1998 spraymalede en kjole med robotarme til sit spring/summer 1999-show.
Når nu vi er ved spray-sensationer, så har det også været svært at undgå omtalen af en helt speciel scene i Ruben Østlunds nye og storroste film ‘Triangle of Sadness’. Her bliver det voldsomme stormvejr på havet lidt for meget for en af passagererne, der må overleve en 20 minutter lang brækseance. Noget som flere biografgængere ifølge Twitter også har måtte kæmpe for at overleve at se.
Det har de også med den nye film om Marilyn Monroe ‘Blonde’, der for nylig er udkommet på Netflix. For her mener flere, inklusiv model Emily Ratajkowski, at filmens skabere tegner et unuanceret billede af filmikonet og fetisherer den smerte, som hun netop led under, da hun levede. Det har fået flere til at boycotte filmen trods Alma de Amass overbevisende præstation som skuespillerinden.
@emrata So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022
En anden skuespiller, der lige hyldes for sin præstation er britiske Emma D’Arcy, der spiller Rhaenyra Targaryen i serien ‘House of the Dragon’. Det er dog ikke den rolle, der fået TikTok til at falde i svime over dem, men derimod et klip fra interview, hvor de med et forførisk stemmeleje fortæller om sin favoritdrink med sætningen “Sbagliato. With prosecco in it.”
@kingprincess #duet with @hbomax #HouseOfTheDragon ♬ original sound – hbomax
Boblerne flyder ikke helt på Christiansborg endnu, hvor den første partilederrunde i forbindelse med valget, der blev udskrevet tirsdag, markerede begyndelsen på en valgkamp, der allerede nu har genereret et hav af underholdende memes, der forsøder valgperioden. Dem kan der kun komme flere af frem til 1. november, så det er bare med at finde popcornene frem.
Det er ikke kun politikken herhjemme, der fylder. For siden den 22-årige Mahsa Zhina Amini blev myrdet i Iran for godt for godt tre uger siden af moralpolitiet på grund af sin påklædning, er demonstrationerne kun taget til blandt Irans befolkning, der ønsker at gøre op med det undertrykkende styre. Og i denne uge er det særligt et billede af en flok skolepiger, der har smidt tørklædet har pegefingeren stift peget mod et billede af stifteren af den Iranske Republik Ayatollah Ruhollah Khomeini. Et billede, der smukt viser ungdommens ønske om en bedre fremtid og et moderne Iran.
ابراز لطف دهه هشتادیها و نودیها
تو میخوای این نسل رو تنبیه کنی؟
میندازنت تو اعماق تاریخ!#مهسا_امینی pic.twitter.com/FW0KMKqRay— Pouria Zeraati (@pouriazeraati) October 3, 2022