Iben Høj er aktuel med fire nye udstillinger og en ny kollektion
Af Josephine Jein - 15/05/2017
Home / Kultur / Iben Høj er aktuel med fire nye udstillinger og en ny kollektion
Designeren Iben Høj er ikke bare klar med en ny håndlavet strikkekollektion - nu kan du også opleve den dygtige kunstners spændende strikkeunivers på fire udstillinger over hele Danmark.
Danmarks ukronede strikkedronning, designeren Iben Høj, er kendt for sin kreative hjerne og smukke håndlavede strikkedesigns. Du kan nu opleve hendes fine univers på fire udstillinger rundt om i Danmark, imens hun også er klar med en helt ny strikkekollektion.
Iben Høj er født i Aarhus og bor nu i Kerteminde. Hun blev i sin tid uddannet fra University og Brighton, Faculty of Fashion and Textiles.
Hendes første kollektion blev lanceret tilbage i 2003 og siden da, har hun gang på gang imponeret modeverdenen med sit smukke håndværk. Til daglig er hun – udover at være selvstændig designer – også underviser og leder af strikkeværkstedet på Designskolen i Kolding, imens hun som freelance-designer har solgt designs til store modehuse som Marni, Kenzo og Marc Jacobs.
Iben Hæjs nye kollektion er skabt til at være uafhængig af sæson og tid. Der er lagt vægt på, at den er klassisk og brugbar, og den er skabt med tanke på bæredygtighed, kvalitet, materiale, form og struktur.
I år kan du finde Iben Højs smukke univers på fire forskellige udstillinger rundt omkring i Danmark i løbet af sommeren og efteråret, og i galleriet kan du læse mere om dem allesammen.
Foto: PR
Is this Knit, Enigma, København (29. maj - 11. juni 2017)
Iben Høj deltager på udstillingen Is this Knit med værket Stabil Fragil. Udstillingen arrangeres af KONTEMPO og kurateres af Li Edelkoort, Ulrik Martin Larsen og Isabel Berglund. 'Is this Knit?' stiller spørgsmålstegn ved hvad strik er og kan - også i en historiefortællende og kulturel kontekst. Til udstillingen arbejder Iben Høj med store moduler, jernringe, der beklædes med runde spind af strik, som fremstilles efter nøje udregninger for at passe. Modulerne skal danne en helhed, en stor mobile konstruktion med i alt ni strikkede 'hjul' eller spind i varierende farvetoner og størrelser fra 80 - 150 cm. i diameter. De blottede, fine tråde bevæger sig ved et pust og selve modulet vil ligeledes kunne bevæge sig frit i ophænget. Tanken er at lade beskueren komme helt tæt på værket og dermed få en sanselig oplevelse af rum, bevægelse, lys og skygge.
Foto: PR
Ultimate Impact - 5 fænomener i Nordisk Designkultur, Rundetårn, København (20. maj - 2. juli 2017)
Udstillingen er udviklet i et nordisk samarbejde og undersøger en række fænomener, der karakteriserer nutidig Nordisk designkultur - Iben Høj deltager med værket Blood Relations. De medvirkende kunstnere (bl.a. Benand Sebastian, Nicoline Liv Andersen, Bente Skjøttgaard og Cooper & Gorfer) opererer i Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark og er alle identificeret ud fra et tværfagligt perspektiv. De inkluderes i en omfattende gruppe af de mest eksperimenterende og avantgardistiske nordiske designere, kunstnere, fotografer, kunsthåndværkere, forfattere m.m. Udstillingens narrativ er inspireret af de enkelte kunstneres konkrete værker og inspirationskilder, og vil blive komponeret omkring 5 temaer, der er baseret på nordiske myter, historie og stedsspecifikke fænomener.
Foto: PR
FOMO, lejlighedskompleks i Gellerup (22. sept. - 2. okt. 2017)
I anledning af Aarhus som Europæisk Kulturby i 2017 arrangerer DK&D blandt andet udstillingen FOMO, hvor kunsthåndværkere og designere indtager en hel etage tomme lejligheder i Gellerup. Iben Høj er inviteret til at deltage sammen med Louise Vilsgaard, Søren Vester, Adam Holst Hoffbech, Philip Krøjer og Rikke Stenholt. De vil sammen forvandle en hel lejlighed til et stedsspecifikt værk, en surrealistisk fortælling med lys, lyd og duft, hvor det er farverne i rummene der får fortællingen og deres forskellige produkter til at hænge sammen.
(På billedet ses nogle af de nyes styles fra Iben Højs kommende kollektion).
Foto: PR
CHROMA, Toldboden, Kerteminde (2. sept. - 1. okt. 2017)
Fire kunsthåndværkere er inviteret af Kerteminde Kunstforening: keramiker Lea Mi Engholm, smykkekunstner Karen Pontoppidan, væver Karin Carlander og strikdesigner Iben Høj. Alle er de optagede af materialets muligheder med fokus på processen, hvor arbejdsgangen tager den tid, den tager. Ofte er de færdige værker et visuelt udtryk for en fysisk arbejdsproces, hvor processen dyrkes, forfines og gentages, så der opstår strukturer og detaljer, som fortæller en historie om materialet. Gruppen vil opbygge fire rum, som får hver sin farve og ønsker at indtage rummene i fællesskab og på en interessant måde, hvor der brydes med traditionel visning af kunsthåndværk.