De rykker, de damer! Kvinderne stormer frem med Posh og SJP i front, mens mændene lunter bagefter
NOGLE GANGE kan man godt intimideres af andres overdimensionerede energiniveau og voldsomme foretagsomhed. I hvert fald føler jeg mig som en stor chipsædende, sofastrandet hval ved siden af krudtkvinden Victoria Beckham. En bankbog på 205 millioner dollar, en af verdens mest sexede mænd (Er du i tvivl, så kig på den seneste Armani-undertøjskampagne. OMG!) og et taljemål svarende til omkredsen af en fodbold er selvfølgelig ikke sufficient for morakkeren. Nu er hun gudhjælpemig også ved at opbygge noget, der rent faktisk ligner et ganske rentabelt modeimperium. Hendes kjolekollektion, der i fire sæsoner er blevet vist under NYC modeuge, er en gigant succes – både Madonna og J.Lo er aftagere – og nu har den 35-årige sylfide netop lanceret en jeanslinje i eget famøse navn samt en omfattende solbrillekollektion i luksusklassen, der ventes at blive en kanonsællert. Er der noget, den syletynde karriererytter ikke kan? O.k., hun synger, så hundene hyler, og kattene vender bagenden til, men ud over det …?
MENS FRU BECKHAM MØVER sig fremad på modens arena, forlades den i stormfart af et af de største talenter. Christian Lacroix – legendarisk fransk couturedesigner, mest kendt for sin barokke stil og tunge guldkors – har således smidt silketørklædet i ringen og er gået rabundus. Den 58-årige designer skal nu leve af sine licensaftaler (der er vist ikke noget, der hedder efterløn i Frankrig) – og det er ikke så ringe endda. Den feterede designer, der havde sin glansperiode i starten af det nye årtusinde, har nemlig både designet uniformerne til Air France-besætningen og to store franske togselskaber. Et tredje – SNCF – har netop bestilt nye uniformer hos den knockoutede designer, der nu (trods alt) kan bryste sig af at klæde yderligere 20.000 mennesker på i sit design. Undskyld DSB, var det ikke en ide at få bestilt en omgang nye uniformer hos den danske designer Ole Yde? En god portion Lacroix-magi kan man stadig til fulde opleve på det lille butique hotel i Paris’ Marais-kvarter, Hotel du petit Moulin, som mesteren har designet og indrettet fra A-Z.
SUBLIM DESIGNER-EKSORCISME kan lige nu erhverves ved køb af den afdøde Yves Saint Laurents citylejlighed i Rue de Babylone i modens by. Efter sigende skal man slippe omkring 20 millioner euro for hyblen, men så er der også en lille have til!
NOGET TYDER PÅ, at man helst skal være ejet af den franske modegigant LVMH for at overleve i dag. Mastodonten, der i forvejen ejer og opererer en lang række fornemme navne som Dior, Givenchy og Marc Jacobs, har netop erhvervet sig det noget mindre kendte brand Edun (det klinger heller ikke så fancy, vel?), grundlagt af Bono og fruen Ali Hewson i 2005 og som – vel næsten selvsagt – tager afsæt i social ansvarlighed og almen hellighed. Nogen stilguruer har Bono’erne som bekendt aldrig været, og m/k-kollektionen ligner da heller ikke noget, en klimademonstrant af de mest fodformede ville være set død i! Edun får nu en tvingende nødvendig stilistisk overhaling, og således kom selv LVMH med på den næstekærlige inklination, der ligger i tiden.
GODE KENDISSER kan – hvis de holder sig slanke og opfører sig elskeligt i bred forstand – få kasseapparaterne til at klinge sorgløst i den stækkede modeindustri. Et af verdens hotteste stilikoner – Sarah Jessica Parker – har netop underskrevet en aftale med det navnkundige amerikanske modehus Halston om at være kreativ rådgiver for etablissementets undermærke, ‘Halston Heritage’. Tilsyneladende en god deal for firmaet, der blev kendt for sine minimalistiske diskokjoler i Studio 54-æraen, for stjernen modellerer allerede en Halston-kjole i den seneste trailer til den kommende Sex and the City 2-film.
Læs også:
Skønhed kommer ikke indefra
Women in fashion
Scary business