Film og TV

Mille Hoffmeyer Lehfeldt

- 19/02/2009

ELLE har talt med skuespilleren Mille Hoffmeyer Lehfeldt, der er aktuel i den barske film Himlen falder om Tønder-sagen. I fremtiden satser hun dog på også at lave noget mere humoristisk.

Om filmen Himlen falder
Det er svært at sætte ord på det, uden at det kommer til at lyde som en kliché, for der er så meget smerte forbundet med den. Men det er en film om svigt og kærlighed. Om en pige, der rejser sig fra støvet og gør op med sin fortid. Hun bliver en lille kriger, der trodser alt, hvad hun går igennem, med en uskyld og en renhed, selv om hun er så såret dybt inde i sjælen. Hun har gemt på så mange ting i så mange år, men bliver pludselig kastet ud i noget, som gør, at hun handler.

Det tabubelagte emne incest
Det har været en voldsom rejse. Vi er jo inde at arbejde med virkelige menneskers ulykke og smerte, og det er så grumt, at man næsten ikke kan bære at tænke på det. Så vi er gået til opgaven med stor forsigtighed og respekt.

Den største udfordring
At man ikke kunne gøre det troværdigt nok, fordi det er så svært at sætte sig ind i, hvor ondt det må gøre at have været udsat for så stort et svigt.

At kunne slippe rollen
Jeg synes, jeg var i stand til at give slip, når jeg havde fri, men det var også nødvendigt, for ellers kan man ikke rumme det. Når man arbejder med så tungt et emne, er man nødt til at tænke på noget andet i pauserne og få noget humor med dér.

Datter af to skuespillere
Det har jo betydet, at jeg har været i branchen længe. På nogle områder har jeg nok fået et mere afslappet forhold til den og på andre områder et mere anstrengt forhold. Det har lært mig, at man ikke skal blive skuespiller, medmindre man ikke kan lade være.

Datter af en Danmarks sjoveste kvinder – Kirsten Lehfeldt
Humor betyder meget for mig. Jeg kan ikke leve uden. Lige nu er det den alvorlige genre, jeg har bevæget mig i, men jeg har bestemt planer om også at skulle arbejde med noget satire på et tidspunkt. Om jeg er lige så sjov som min mor? Ja, selvfølgelig er jeg det.

Himlen falder
Himlen falder er en ny barsk, dansk film baseret på Tønder-sagen. Mille Hoffmeyer Lehfeldt (f. 1979) spiller hovedrollen som den 28-årige Sara, der en dag bliver konfronteret med sin fortrængte barndom. Mille Lehfeldt Hoffmeyer kan desuden opleves i Skuespilhuset frem til d. 27. marts, hvor hun spiller Ifigenia i den græske tragedie Ifigenis Aulis.

Himlen falder
Instruktør: Manyar I. Parwani.
Medvirkende: Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Marcus N. Christensen, Dick Kaysøe.
Premiere: 30. januar