Film og TV

Mamma Mia er tilbage med en tredje film – her er, hvad vi ved

- 19/08/2024

Nogle af karaktererne har allerede bekræftet, at de vil være at opleve i Mamma Mia 3 – andre har ikke.

Du læste rigtigt. Det er nemlig langt om længe offentliggjort, at vi ikke for good har sagt farvel til det græske eller kroatiske ø-liv, fest og farver – og drama!

Selvom snakken om en tredje film har gået, siden film nummer to tog pusten af os, har intet været bekræftet – indtil nu. Forleden meddelte Mamma Mia-karakteren Tanya, spillet af Christine Baranski, nemlig, at hun havde været i London for at mødes med Mamma Mia-producer Judy Kramer, hvor Kramer efter sigende havde præsenteret hende for plottet for film nummer 3.

Tidligere har både Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Meryl Streep udtrykt, at de ville elske at blive genforenet omkring en tredje film, og både Judy Kramer og instruktør Oliver Parker har ligeledes luftet, at der er “planer”. På nuværende tidspunkt ved vi endnu intet om handlingen, castet eller nogen form for datoer, men her er, hvad vi i hvert fald håber på at kunne se frem til.

Foto: Netflix

3 ting, vi krydser fingre for, at vi kommer til at opleve i den nye film

  1. “Dancing queen, feel the beat from the tambourine oh yeeeeah”. Hidtil har de ABBA-sange, som vi allerbedst kender, været delt ud på de to første film, men der er stadig nogle få gamle kendinge tilbage, som vi håber på at skulle høre. Siden film to har ABBA også udgivet det nye album ‘Voyage’ med sange skrevet af Benny Andersson og Björn Ulvaeus, så mon ikke vi også kan forvente lidt herfra. Vi kan selvfølgelig ikke lade være med at tænke, om det bliver helt det samme, hvis det ikke bliver bangers på bangers på bangers, men vi har ja-hatten på. Uanset skal det nok blive en fest, når sang og skuespil mikses i endnu en musical-filmatisering.
  2. Mamma Mia-filmene er bare ikke det samme uden Meryl Streep, som spiller Donna. Selvom karakteren Donna i anden film gik bort, har Meryl Streep faktisk allerede meddelt, at hun vil være involveret i den tredje film, men at hun endnu ikke ved på hvilken måde, det kommer til at ske. Vi håber på masser af Meryl.
  3. Samme cast. Meryl Streep, Christine Baranski og selv Dame Julie Walters, der er trådt tilbage fra skuespillet, har allerede røbet deres deltagelse, men hvad med Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Collin Firth og alle de andre? Vi krydser!

Det er altså bekræftet, at vi kan se frem til en Mamma Mia 3 – men en præcis dato må vi vente på endnu. Angiveligt er manuskriptet endnu ikke helt færdigt, og derfor kunne der snildt gå et par år. Meanwhile tager vi hellere end gerne et gensyn (eller to eller tre) med de to foregående film, Mamma Mia 1 og 2,på Netflix her.