Film og TV

‘Fifty Shades of Grey’-stjerne har hovedrollen i ny Jane Austen-film

- 25/04/2022

Få har skabt romantiske øjeblikke som forfatteren Jane Austen, der er blevet foreviget i ærkebritiske film som 'Pride & Prejudice' og 'Sense & Sensibility'. Nu er der endnu en på vej.

Fra Mr. Darcys uimodståelige forelskelse i Elizabeth Bennet til Anne Hathaways fine fortolkning af Jane Austen selv. Den britiske forfatter fra det 19. århundrede har med sine kendte karakterer og bøger stået bag nogle af filmhistoriens mest mindeværdige, romantiske øjeblikke.

Nu kan du meget vel få endnu et hjerteskærende og romantisk filmøjeblik, når en ny Jane Austen-film ser dagens lys. Og så er det med den amerikanske skuespiller Dakota Johnson, der er kendt for sin rolle som Anastasia Steele i ‘Fifty Shades of Grey’-filmene, i hovedrollen.

Filmen, der har premiere på Netflix den 15. juli, hedder ‘Persuasion’ og er en filmatisering af Jane Austens roman af samme navn fra 1817.

Foto: Netflix

I ‘Persuasion’ møder vi 27-årige Anne Elliot, der bor med sin konkursramte familie. Imens dukker manden, hun ellers havde ladet gå, op i hendes liv igen. Det får hende til at tvivle på, om hun skal holde fast i sit ansvar over sin familie, eller om hun skal lytte sit hjerte og forfølge hendes egne behov.

Anne Elliot er blevet kaldt Jane Austens originale heltinde, og det lyder da også til, at vi kan forvente en god, klassisk kærlighedshistorie af samme skuffe som vi kender dem fra tidligere Jane Austen-filmatiseringer. 

Udover Dakota Johnson byder rollelisten blandt andet på Henry Goulding, der er kendt fra Hollywood-succesen ‘Crazy Rich Asians’, samt skuespiller, model og musiker Suki Waterhouse.

Læs ogå

Disse to populære karakterer fra ‘Greys Anatomy’ vender tilbage