Film og TV

ELLE Musikprofil: Rihanna

- 07/06/2010

Musikstjerne & designerdarling Rihanna om tattoos, mode & Rated R-albummet

 

Rihanna har tydeligvis ikke sluppet
Good Girl Gone Bad-tanken endnu.
Stjernefotografen Ellen Von Umwerth
har skudt de vilde billeder.

Netop nu turnerer Umbrella-stjernen Robyn Rihanna Fenty (f. 20. februar 1988), bedre kendt som Rihanna, hele Europa tyndt med numrene fra sit seneste album, Rated R.

Hun skabte ufrivilligt overskrifter sidste år efter Grammy-showet, da hendes sidste-øjebliksafbud skyldtes, at hendes daværende kæreste, Chris Brown, havde slået hende ned i en grad, så han efterfølgende blev idømt samfundstjeneste.

Rihanna har siden været forbundet med bl.a. Justin Timberlake, men mest af alt med diverse designere, som gør hver eneste af hendes appearances til en paparazzi-sag.

ELLE har spurgt hende om:

RATED R
Albummet er meget personligt og meget ærligt. Det er i virkeligheden en dokumentar over en meget specifik periode i mit liv (tiden med Chris Brown og senere – efter voldsepisoden – uden, red.). Albummet er fyldt af følelser og de tanker, jeg gjorde mig. Jeg ønskede at være frygtløs og sige, hvad jeg havde at sige.

NØGENBILLEDERNE TIL ALBUMMET
Det var befriende, risikabelt og usikkert. Jeg bryder mig ikke om at gøre ting, der er sikre og konservative. Jeg vil gerne tage risici og være dristig i alle de budskaber, jeg kommer med. For mig er det et udtryk for kunst og følelser. Det handler ikke om mine bryster, men om hvordan f.eks. pigtråd repræsenterer frygtløshed, fordi du skal være temmelig frygtløs for at vikle din nøgne krop ind i pigtråd. Ligesom billedet med min røv og Barbier med håndgranater ikke handler om min røv, men om den styrke og sårbarhed, som alle kvinder er gjort af.

 

Rihannas nyeste album er Rated R.

AT BLIVE FOTOGRAFERET AF ELLEN VON UNWERTH
Jeg har tidligere arbejdet sammen med Ellen. Hun skød en forside af mig til magasinet Giant. Jeg elsker hendes energi, lys og stil. Hendes billeder handler i mindre grad om, hvad du har på, eller hvordan du poserer – men om personlighed. Hun fanger altid et skud midt i en handling.

SIT EGET TØJMÆRKE
Jeg er meget passioneret omkring mode, og jeg er så småt begyndt at arbejde på min egen kollektion. Lige nu har jeg to stylister, som finder tøj til mig, fordi jeg ikke altid har tid eller mulighed for selv at shoppe – og jeg er ligesom et barn i en slikbutik, når de kommer tilbage med tøjet. Jeg elsker mode – sætte ting sammen og se det hele falde på plads.

TATOVERINGER
Jeg har mange. Den her mellem mit kraveben og mit bryst siger ‘Never a Failure, Always a Lesson’ men skrevet spejlvendt, så jeg kan læse det, hver gang, jeg ser mig i spejlet.

Andre relevante artikler:


Galleri:
Rihannas cool stil

Musikprofil: Fallulah

ELLE Bogprofil –
Leonora Christina Skov