Bridgerton er tilbage med en helt ny sæson. I den anledning dykker vi ned i det vilde og overdådige kostumedesign, serien kan prale af, og som tæller flere tusind stykker tøj.
Foruden et medrivende plot fyldt med drama, knuste hjerter og dybe forelskelser, kan Bridgerton bryste sig af et helt eminent kostumedesign. Her pryder store parykker, dyre halssmykker og ekstravagante balkjoler scenerne og skuespillerne og skaber et helt unikt og overdådigt univers.
Er du også faldet pladask for moden, kærlighedshistorierne og sladderen i Bridgerton, så er der godt nyt. Første del af den helt nye sæson 3 udkom nemlig 16. maj, og derfor kan du nu lade dig opsluge af seriens fire første afsnit, indtil sæsonens sidste fire udkommer 13. juni.
I den anledning dykker vi ned i kostumedesignet bag serien, som bestemt ikke er blevet så vellykket ved et tilfælde; mange tanker, arbejdstimer og talenter står bag, og kostumerne er bestemt ikke mindre imponerende, når man kender til disse ti facts om moden i Bridgerton.
Bridgerton sæson 3
I tredje sæson af Bridgerton kan du forvente at se Penelope i centrum. Hun er knust, efter hun hørte Colins nedsættende ord om hende i sidste sæson, og beslutter sig for at lægge sin kærlighed til Colin på hylden for at finde en ægtemand. Colin, på den anden side, forsøger at vinde hendes venskab tilbage og ender med at tvivle på, om hans følelser for hende er mere end bare venskabelige. Samtidig er Penelope i konflikt med Eloise, og hendes dobbeltliv som Lady Whistledown bliver stadigt mere kompliceret.
Første del af sæson 3 kan streames på Netflix fra 16. maj. Anden del udkommer 13. juni.
1. 74-årige Ellen Mirojnick står bag kostumedesignet i sæson 1
Udover Bridgerton sæson 1, står Ellen Mirojnick også bag store produktioner som Fatal Attraction, The Greatest Showman, Maleficent: Mistress of Evil og Oppenheimer. I Bridgerton sæson 2 var kostumedesigneren Sophie Canale, der også var kostumedesigner på den meget aktuelle Saltburn, og Lyn Paolo står bag kostumerne i Bridgerton sæson 3. Hende kender du måske som kostumedesigneren bag serier som Shameless og How to Get Away with Murder.
2. Det tager omkring to timer at få parykkerne på plads
Det er lidt af en opgave at få de kvindelige skuespillere klar til bal. Faktisk tog det omkring to timer at få dem klar til enhver scene, som indebar en paryk. Dronning Charlottes paryk til Daphne og Simons bryllup var desuden så tung, at produktionen blev nødt til at tage den af hende under hver eneste pause.
3. Der blev lavet hele 7.500 stykker tøj alene til sæson 1
Ja, du læste rigtigt. Daphne alene havde 104 kostumer – og her taler vi stadig udelukkende om sæson 1. Det er ikke så underligt, at det tog kostumeteamet fem måneder at blive klar til optagelse.
4. Smykkerne ville koste flere millioner i virkeligheden
Både familien Bridgerton og Featherington, lady Danbury og dronning Charlotte er alle pyntet med diamanter, rubiner, perler og smaragder. Ifølge eksperter fra smykkefirmaet Steven Stone ville nogle af smykkerne være op til 74,8 millioner danske kroner værd, hvis de havde været ægte.
5. Kostumeafdelingen tæller over 100 mennesker
Faktisk talte kostumeteamet hele 238 personer til sæson 1. Teamet inkluderede blandt andet mønstertegnere, et skrædderi, en korsetmager og en accessory-afdeling.
6. Flere af frisurerne er inspireret af kendte
Ikke alle i serien bærer parykker, der sender tankerne tilbage til 1800-tallet; faktisk er flere af frisurerne i serien inspireret af kendte personer fra flere forskellige årtier. Blandt andet er en af Daphnes frisurer med det krøllede pandehår inspireret af Audrey Hepburn i War and Peace, og dronning Charlottes afrohår er inspireret af Beyoncés hår i Austin Powers in Goldmember.
7. Penelope skulle oprindeligt have høje hæle på
Nicola Coughlan, der spiller Penelope – og har en meget fremtrædende rolle i sæson 3 – blev med sine blot 155 cm oprindeligt bedt om at have høje hæle på i alle scenerne. Men efter at være faldet i dem hele tre gange den første dag på set, valgte produktionen dog at opgive.
8. Familiernes symboler kan spottes på kostumerne
Familien Bridgerton og Featherington har egne symboler; familien Bridgerton er repræsenteret af en bi, og familien Featherington af en sommerfugl. Begge symboler kan indimellem ses på familiemedlemmernes tøj og hårdekorationer, hvis man holder godt øje.
9. Korsetterne er lavet af Mister Pearl
Ingen kostumeafdeling til Bridgerton uden en korsetmager. I dette tilfælde er det ingen ringere end Mister Pearl, som blandt andet også står bag det berygtede korset, Kim Kardashian havde på under sin Thierry Mugler-kjole til Met Gala i 2019.
10. Du kan købe brudekjoler inspireret af serien
Hvis du drømmer om at stå til dit bryllup iført en kjole i ægte Bridgerton-stil, så findes der faktisk en Bridgerton Wedding Collection. Bag kollektionen med brudekjoler står Netflix, Shondaland, Bridgerton-kostumedesigneren Lyn Paolo og Allure Bridals.
Kilder: Netflix, Business Insider, DR.dk, OnBuy.com, whattowatch.com