Kultur

Derfor skal I fejre Valentine’s Day! Se det vilde eksperiment.

- 10/02/2015

Mænd hader Valentinsdag, men mange kvinder håber år efter år, at deres partner glemmer fordommene og viser kærligheden. Og et nyt eksperiment beviser at mænds generøsitet virkelig (!) betaler sig. Så læs med her - helst sammen med din partner!

Vi kvinder elsker at blive forkælet af vores partner i ny og næ, men de fleste mænd hader den amerikanske tradition Valentinsdag, der hastigt nærmer sig! Og atter engang har du din partner mistænkt for at springe let og elegant hen over den. Men af en eller anden grund har han alligevel købt en æske chokolade med hjem til dig, og du honorerer straks med kys og kærtegn. Han bliver glad over at se dig glad. Kan det virkelig passe? Ja, det kan det! 

Læs også: Horoskop: Sådan bliver din februar!

Nu er der nemlig videnskabelige beviser at hente, så det er nu, du skal hive fat i din mand eller kæreste og få ham til at læse med! Et nyt videnskabeligt eksperiment viser nemlig, at det rent faktisk kan betale sig for manden at være god ved sin partner, fordi det udløser en masse godt, også i ham. Den amerikanske neuroscientist Paul Zak har netop været i Danmark for at teste det i et eksperiment blandt 32 danske par. “Oxytocin bliver kaldt kærlighedshormonet, da det får os til at føle glæde, lykke og tilknytning til andre mennesker,” siger Dr. Love. 

Læs også: Lad kærligheden blomstre på Nationalmuseet

En analyse viser, at kun 2 % af alle danske mænd elsker Valentinsdag. 

32 frivillige par fra hele Danmark deltog i det danske eksperiment, som Dr. Love og en sygeplejerske gennemførte. Eksperiementet gik ud på, at manden gav en chokoladeæske ledsaget af søde ord til sin partner, og blodprøver før og efter afslørede, hvorvidt der som resultat var en stigning i kærlighedshormonet oxytocin eller ej. Og det var der; mændende udviste en markant stigning af oxytocin i forhold til udgangspunktet på hele 27,5 pct i gennemsnit. 

Se det interessante og meget rørende eksperiment i videoen nedenfor.

 

Så det kan altså betale sig at give gaver! Også for manden. Og vi kan samtidigt slå en streg over, at mænd er upåvirkede og ligeglade, når det kommer til gaver… og følelser. 

Læs også: Se Tommy Hilfigers flotte reklamekampagne ‘I DO HILFIGER’

Rikke Crown, der er Senior Brand Manager hos Anthon Berg udtaler: “Anthon Berg har arbejdet med generøsitet i mange år, og nu syntes vi, det var på tide at gå spadestikket dybere og lave en mere videnskabelig undersøgelse af effekten af generøsitet.”

Så ladies, nu har I også videnskaben at støtte jer til! Og får du din mand overbevist (ved fx at sende ham et link til denne artikel :-)), kan vi altså anbefale chokolade, blomster eller måske en lille smykkegave… egentlig er det (lidt) ligemeget – for det er virkelig tanken, der tæller på denne dag, ik?

Se valentinsfavoritter fra Jane Kønig i galleriet.. sidder du ved mobilen, ‘swiper’ du bare.