Kultur

7 skræmmende facts om danskernes medievaner

- 22/07/2016

Vi bruger vores smartphones mere og mere, og mængden af tid, som vi bruger online, overstiger efterhånden den tid, vi er offline. Der er mange fordele ved at være online, men der er også en skyggeside ... Her får du 7 facts om danskernes medievaner og de konsekvenser, forbruget kan have.

Hvad skulle vi gøre uden smartphones, tablets og computere? Efterhånden kan vi alt med disse teknologier og internettet, og mange af os tilbringer derfor adskillige timer om dagen med næsen i skærmen. Vi er konstant online og inden for rækkevidde.

Se også: Så dårlige er vi danskere til at gå offline i ferien

Teknologierne har gjort vores liv nemmere på rigtig mange områder. Vi kan ’gå’ i banken, date, shoppe, kommunikere med vennerne, læse nyheder og emails, høre musik, fange Pokémons og meget mere. Det er derfor ikke underligt, at flere og flere danskeres online-forbrug er stigende.

Ifølge DRs undersøgelse af danskernes medievaner, så er antallet af danskere, der går på internettet via telefonen dagligt, steget fra 20% i 2011 til 60% i 2015. Den store stigning på 40 % indikerer, at vi danskere er blevet mere afhængige af vores smartphones – især når vi er på farten.

Se også: Se alle de nye Disney-emojis her

Mobiltelefonen er det første, vi kigger på om morgenen, og det sidste vi kigger på, inden vi lægger os til at sove of aftenen, for det er jo svært at lade være …

Der er flere grunde til, at vi ikke kan lade mobiltelefonen ligge, og der er samtidig også en række konsekvenser ved at bruge så meget tid foran skærmen – både psykiske og fysiske.

Så det kan godt betale sig at overveje dit skærm- og internetforbrug og gå lidt mere offline.

I galleriet kan du blive klogere på danskernes vaner og se de forskellige ‘bivirkninger’, som brugen af mobil, tablet og computer kan have for dit mentale og fysiske helbred.