Home / Kultur / 4 unge danskere: “Sådan fik vi succes online”
Din alder er ingen hindring for at skabe en succesfuld forretning, hvilket disse fire unge danskere er levende beviser på. Her kan du møde bloggeren, YouTuberen, webshopejeren og Instagram-fænomenet, der alle har opnået kæmpe succes via de sociale medier ...
I september-udgaven af ELLE er temaet alder og generationer, og vi fokuserer bl.a. på, at alder blot er et tal og derfor ikke skal definere dig som person, uanset om du er ung eller gammel. Her sætter vi derfor fokus på fire danskere, der via internettet har skabt sig en god forretning i en meget ung alder.
Fælles for dem er, at de alle fire startede deres rejse mod succes og berømmelse via de sociale medier Facebook, Instagram og YouTube.
At være ‘berømt’ er nemlig ikke længere forbeholdt skuespillere, designere og modeller m.m., for igennem de sociale medier kan enhver nu promovere sig selv og sit budskab med et museklik. Kunsten er dog at fange folks opmærksomhed og opbygge sig en fanskare af trofaste følgere. Dette er præcist, hvad de fire danskere har gjort – på hver deres unikke måde.
De fire unge danskere er bloggeren Sandra Willer, Webshopejeren Cecilie Villadsen, Instagram-fænomenet og sangeren Benjamin Lasnier og YouTuberen Kristine Sloth.
Antallet af følgere på deres online-profiler vokser dag for dag, og pengene ruller ind, bl.a. fra firmaer, der sponsorerer de unge succesfulde mennesker, som i bytte reklamerer for deres produkter.
Men hvordan har lige netop disse ‘almindelige’ unge mennesker båret sig ad med at få stor succes gennem de sociale medier?
I dag er en ung alder ingen hindring for at opnå succes, tværtimod. For det, der også kendetegner de fire danskeres historier er, at de har nogenlunde samme alder som deres målgruppe – generation Y og Z. De to generationer får primært deres informationer og nyheder via de sociale medier, og derfor gælder det om at fange deres opmærksomhed netop dér.
Du behøver ikke at have et egentligt talent for at blive et såkaldt internet-fænomen, men det er vigtigt at skille sig ud i en eller anden forstand. Det har Cecilie, Kristine, Benjamin og Sandra gjort, og deres mange trofaste følgere har medvirket til, at de fire danskere i dag kan leve af deres online-tilstedeværelse. Du finder deres historier i galleriet nedenfor.
Men det kræver hårdt arbejde og dedikation at være på toppen i den digitale verden, for der er store forventninger til aktivitet og aktualitet, såsom daglige indlæg, videoer, billeder osv. og så skal ’forholdet’ til følgere, fans og kunder selvfølgelig også plejes – og helst i øjenhøjde.
Tendensen viser også, at det heller ikke længere er nok at være dedikeret til ét socialt medie. I dag bruges de sociale medier nemlig sjældent uafhængigt af hinanden, og det kan derfor have en forstærkende effekt, når man er tilstede på flere platforme. Facebook kan f.eks. bruges til ‘tease’ sine følgere med en ny YouTube-video eller Instagram kan bruges til at vise nye ting på webshoppen, reklamere for det seneste blogindlæg eller linke til den nyeste sang på Spotify osv.
I galleriet kan du blive klogere på de fire danskeres levebrød, deres vej til succes og desuden se, hvor mange følgere de har på de forskellige sociale medier.
Psst … Klik eller ‘swipe’ dig igennem galleriet.
Foto: Instagram @benjaminlasnier
Instagram-fænomenet - Benjamin LasnierDu er muligvis stødt på den 17-årige Benjamin Lasnier, der hurtigt er blevet et verdensomspændende internet-fænomen. Benjamin Lasnier startede sin rejse som 13-årig, hvor han på opfordring fra sin kusine oprettede en Instagram-profil. Her lagde han en selfie op, og hurtigt væltede det ind med likes. Benjamin og hans Instagram-profil blev i starten populær pga. Benjamins lighed med sangeren Justin Bieber. Benjamin gjorde det til sin mission at få så mange følgere som muligt, både i Danmark og udlandet, og dette gjorde han ved at afprøve forskellige strategier. Én af de vigtigste strategier var at lægge billeder ud, så det passede med, at folk stod op rundt om i verden. Dette gav ham ca. 70.000 nye følgere per uge.
Foto: Instagram @benjaminlasnier
Senere beslutter Benjamin sig for at udnytte sin store fanskare til at starte en musikkarriere. Han begynder derfor at få sangundervisning og lærer sig selv at spille guitar. Det bærer frugt, og i 2013 skriver Benjamin kontrakt med Sony Music. Benjamin har således brugt de sociale medier som et springbræt til at starte en musikkarriere, og han har derfor ikke planer om at blive ved med kun at ligge billeder ud. I stedet deler han nu sin musik via de sociale medier. Ikke nok med det, så har Benjamin også lanceret sin egen tøjkollektion ved navn 'BL Wear', som kan købes HER.Følgere:På sin Instagram-profil har Benjamin Lasnier 1 million følgere.YouTube-kanalen, hvor Benjamin bl.a. deler sine sange og musikvideoer, har 186.337 abonnenter/følgere.
Benjamins Facebook-side har over 5 millioner likes.
Foto: Instagram @cecilievi
Webshopejeren - Cecilie VilladsenTilbage i 2012 kunne vi læse om den 14-årige folkeskoleelev, Cecilie Villadsen, der havde opbygget en succesfuld webshop med udgangspunkt i brugte Levi’s shorts. Hun fik ideen at sy amerikanske flag på vintage Levi’s shorts og sælge dem videre på Trendsales og Facebook. Cecilies shorts blev hurtigt populære, og det blev startskuddet til webshoppen americandreams.dk, der voksede lynhurtigt og omsatte for hele 6 millioner kroner i 2015. Nu har Cecilie, i en alder af 19 år, valgt at åbne endnu en webshop americanguys.dk, som denne gang er henvendt til fyrene. Cecilie Villadsen driver de to webshops med hjælp fra sine forældre, og Cecilie har ambitioner om at fordoble 2015-omsætningen med den nye webshop til fyre.
Foto: Instagram @cecilievi
Cecilie Villadsen sælger ikke længere sine egne shorts, men udvælger istedet de helt perfekte items fra brands som Calvin Klein, Vila og mange flere.Cecilies force er, at hun har ramt et hul i markedet, og at hun er jævnaldrende med sin målgruppe. Dette er en styrke, fordi hun derfor har en god idé om, hvad de gerne vil have. Hun står selv model for sit tøj i stedet for at bruge modeller, hvilket er med til at skabe et tæt forhold til hendes følgere og kunder.Hun kommunikerer desuden med sine kunder både på Facebook og Instagram og får deres holdninger til de nye produkter på webshoppen. Frem for traditionel markedsføring, har Cecilie bl.a. indgået diverse samarbejder med bloggere som Tina Maria, Janni Delér og mange flere, der bærer hendes tøj og henviser til webshoppen. Følgere:På sin private Instagram-profil har Cecilie Villadsen 16.600 følgere, og på webshoppens Instagram-profil er der 109.000, som følger med.
Foto: Instagram @kristiinesloth
YouTuberen - Kristine Sloth
Den 17-årige YouTuber, Kristine Sloth fra Aalborg, inspirerer dagligt tusindvis af teenagepiger gennem sin YouTube-kanal. Her laver hun videoer om alt fra makeup til mobning. Hendes følgere ser det som et slags fællesskab, hvor der bliver sat fokus på de ting, der er svære som teenager. Kristine Sloths følgere kan nemlig kommunikere i videoernes kommentartråd, og YouTube-kanlaen bliver således en slags forum for unge piger. Herudover er Kirstine et forbillede for mange usikre piger, fordi hun er udadvendt og tør udstille sig selv foran så mange mennesker på internettet. Kirstine Sloth tjener penge på at lave videoer, hvor hun reklamerer for produkter og ved at være såkaldt YouTube-partner, hvilket vil sige, at YouTube viser annoncer på hendes kanal, og hun får en del af annoncekronerne. Kristine Sloth skiller sig ud ved at gøre op med det 'glansbillede', vi ofte ser på de sociale medier. Dette gør hun ved at være rapkæftet og ærlig med en god portion selvironi.
Foto: Instagram @kristiinesloth
Kristine Sloths følgere
På sin YouTube-kanal har Kristine 181.353 abonnenter/følgere.
Kristine har derudover 321.000 følgere på sin Instagram-profil.
Ud over at være aktiv på de sociale medier, har Kristine Sloth også udgivet to bøger. I 2014 udgav hun bogen 'Min Verden' og i 2015 udkom selvhjælpsbogen 'Enestående'.
Foto: Instagram @sandrawiller
Bloggeren - Sandra Willer
Den 20-årige blogger Sandra Willer er et godt eksempel på, hvordan udseende i dag fungerer som valuta i den digitale verden.
Det hele startede med, at Sandra fik et spejlreflekskamera i konfirmationsgave, hvorefter hun og veninderne begyndte at tage billeder af hinanden. Til sidst kunne Sandras Facebook-profil ikke rumme flere billeder, og derfor startede hun sin blog.
Sandra lægger outfit-billeder og bidder af sin hverdag op på bloggen blogbysandra.dk, og hun tjener sine penge ved at reklamere for forskellige virksomheders produkter på sin blog.
Udover at lave indlæg til bloggen, og læggge billeder på sin Instagram-profil, laver Sandra Willer også såkaldte vlogs (video blogs) på sin YouTube-kanal. Hun laver bl.a. videodagbog fra sine mange rejser, giver skønhedstips og meget mere.
Foto: Instagram @sandrawiller
Sandra Willers følgere:
Hun har 114.000 faste følgere på sin Instagram-profil.
Sandra Willer har desuden 24.996, der synes godt om hendes Facebook-side
Hun opdaterer dagligt sin blog blogbysandra.dk og lægger jævnligt videoer på sin YouTube-kanal.