Annonce

Et besøg hos Interiør Designer Chris Glass

27/10/2021

De perfekte værter, som man i lang tid har glædet sig til at få en invitation fra, har en afgørende kvalitet: generøsitet og hjertevarme helt ned til mindste detalje. Fra det øjeblik, de åbner døren til deres hjem, hvor man bydes velkommen med en inspirerende Gin Tonic og lige indtil desserten, som serveres helt varm fra ovnen! Glæden over en oplevelse som denne, bliver længe hos en. Samtidig beriges man, og man kan glemme sig selv for en stund. Når man er i sin værts hjem, føler man sig lige så godt tilpas og tryg som i sit eget hjem.

“Når jeg inviterer venner hjem til mig, sørger jeg for, at de forlader mit hjem med en smil på læben.”

 Chris Glass, Interiør Designer&Bonvivant

En af disse usædvanlige værter er Chris Glass. Ekspert i at folk føler sig hjemme hos ham. Det gør han gennem sit virke som Interiør Designer, samler og kreativt menneske, og som involveret i mange forskellige projekter. Et af dem er aptm Berlin. Et ‘loft’, som samtidig er showroom, galleri, og sted for events, enten for en intim middag eller en stor fest. Her finder man designikoner, kunstobjekter, smukke møbler og mange accessories. Og ikke mindst nydelsen af at få serveret Tanqueray.

At føle sig hjemme hos Chris Glass

Chris Glass er født i USA og flyttede for 20 år siden til Tyskland. Først til München, men så kaldte Berlin. Ren tilfældigt havnede han i Interiør Design, efter en boligreportage fra hans hjem. Læserne blev inspireret af hans stil og ville have samme look.

 

At indretning er seriøst arbejde har han først fundet ud af som voksen. Men med rødder tilbage til barndommen, hvor han blev præget af sine omgivelser. Han voksede op i et hjem med antikviteter, som forklarer hans passion for vintage. Hans bedstemor Lola Mae har inspireret ham til at se på vægge som flader for kreativitet. “Min bedstemor var et stilikon for mig. Hjemme hos hende fandtes der for eksempel en væg, som var komplet dækket med nøgler”, fortæller han. “Ingen vidste hvorfor, men det har inspireret mig også at fortælle historier med vægge.”

Et hjem er for Chris Glass ikke kun et sted med fire vægge, men præget af mange følelser. Såsom at komme hjem, tryghed og velvære. “Vores hjem reflekterer os på ærligste vis”, synes han. “Her kan vi have fuld fokus på, hvad der betyder noget for os i livet.“

Hvordan skaber vi det perfekte hjem, som spejler os og er indbydende

Det perfekte rum er for Chris Glass et miks af forskellige ting, som finder en balance. En blanding af High og Low, af udvalgte designikoner og ting, som har en personlig betydning for en, og som kan fortælle en historie. “For at lære mine kunder at kende, for at finde ud af, hvem de er, og hvilke historier de vil fortælle, stiller jeg dem først rigtig mange spørgsmål, inden jeg ved hvilken vej vi skal gå.”

Det bedste råd Chris Glass kan give til alle dem, som vil skabe et personligt, indbydende og hyggeligt hjem, er at være både åben og modig. Samle ideer, sortere dem og føje dem sammen igen. Det kan være ting, fotos og screenshots. Et moodboard som et puslespil.

Foto: Daniel Sommer

Chris Glass anbefaler at lave et moodboard til den kreative proces, som gør det meget nemmere at tage de rigtige beslutninger i forbindelse med indretningen.

Chris Glass opbevarer alle disse ting i en slags “Magic Box”. Det gælder først og fremmest om ikke at være bange for at prøve noget nyt! “Vær modig, tage nogle risici, afprøv forskellige ting. Det værste der kan ske, er at skulle male en væg en gang til.”, siger designeren. I sidste ende handler det om at lytte til sin mavefornemmelse. “Mit job som interiør designer går ud på at placere tingene på en måde, så man kan bevæge sig naturligt rundt omkring. Men det der gør et hjem attraktivt, er de mennesker, som fylder det med liv.“

Foto: Daniel Sommer

Som perfekt vært sørger Chris Glass for, at hans gæster føler sig hjemme hos ham. Vigtigt: en god drink!

 

Hvordan der opstår ægte ikoniske øjeblikke af livets små ting

Desto flere mennesker, desto bedre – synes designeren. “Jeg elsker at invitere mennesker hjem til mig, fordi jeg gerne vil dele alt det jeg har. Jeg kan blandt andet underholde med at spille cool musik og servere lækre drinks.” Hvert øjeblik kan blive til noget helt særligt. Hans hemmelighed er de små ting. Det kan være en smuk blomst i en enkel vase, en eksotisk dessert eller en god afstemt Gin Tonic, som med Tanqueray får sin specielle Premium- Touch.”

Foto: Daniel Sommer

Chris Glass serverer: en Gin Tonic, som ved hjælp af Tanqueray bliver noget helt særligt

På den måde opstår øjeblikke og steder, hvor alt er som det skal være! Man kan sammenligne det med Tanqueray, synes Chris Glass: “Opskriften i sig selv er unik. Den består af de samme fire urter som er i perfekt balance, og som ikke har ændret sig i 200 år. Den perfekte indretning afspejler samme holdning. Det drejer sig om udvalgte elementer som fuldstændig er i harmoni med hinanden. Øjeblikket opstår, hvor alt passer sammen, hvor der ikke er noget som skal ændres og alt bare føles helt rigtigt. Så enkelt kan det være.”

 

Opskriften til Tanqueray Tonic

Et glas fyldes med is og 50 ml Tanqueray London Dry. Fyld glasset op med Premium Tonic og dekorer med en frisk skive lime. Rør rundt og nyd det!

 

Læs mere om den ikoniske Tanqueray Gin og lad dig inspirere til din næste aften som vært!

Drink ansvarligt – besøg DrinkIQ.com