Interiør

Bolia Design Award vinderen er…

- 31/05/2017

Bolia har netop afholdt deres årlige ’Bolia Design Award’, hvor ELLE Decorations redaktør sad ved jurybordet og var med til at udpege vinderen. Det var den tyske designer, Fabio Vogel, der løb afsted med vinder titlen for sit farverige vasedesign ’105 ltr Forms’.

Bolia afholdte for nyligt deres årlige prisuddeling ’Bolia Design Award’, som er 10. gang i år.

Dette års vinder blev den tyske unge designer Fabio Vogel med sit design ’105 ltr Forms’, som er en vase i smukt farvet glas.

Fabio Vogel skaber sine vaser i hånden, og derfor er de unikke, hver og én. Vasen ’105 ltr Forms’ er smuk med dens organiske former og er særlig på den måde, at den ikke har en glat overflade som glas normalvis har. I processen, hvor vasen bliver skabt, bliver den nemlig lagt i en pose lavet af grov bomuld, der laver aftryk, som gør, at den får overfladestruktur som et stykke bomuld.

Se også: Soulland deisigner møbler for Bolia

Til prisuddelingen er det altid unge designere, der er i fokus og dette års vinder er ingen undtagelse. Den vindende designer færdiggjorde for kun et år siden sine studier i Interiør- og møbeldesign i Tyskland. Fabio Vogel mikser mange forskellige materialer i sit design, og har siden 2013 arbejdet og kreeret møbeldesign, produktdesign og 3D visualiseringer.

Prisuddelingen ‘Bolia Design Award’ er designvirksomheden tiltag for at hjælpe unge spirende talenter med at bryde igennem i den svære designbranche. Udover omtale modtager vinderen af 1. pladsen nemlig en præmie på 40.000 kr. som kan hjælpe designeren videre med sit arbejde.

Den nedsatte jury, der i år blandt andre bestod af ELLE Decorations redaktør, Mette Skjødt Strandberg, udvælger en top-tre af design, som de finder bedst og mest kreative. Derudover uddeles der også altid en publikumspris, som bliver givet til det design, der har fået flest stemmer fra en afstemning online, der i ugerne op til prisuddelingen har fundet sted på Bolia.com.

Se også: Nyt ELLE Decoration på gaden 

Selvom der kun er præmier til 1., 2., 3. pladsen og publikumsprisen, kan der for alle top-10-designerne være gevinst i at deltage i konkurrencen. De mest talentfulde deltagere får mulighed for at blive en del af Bolia Design Team, hvor de udvalgte designere årligt modtager et design-brief med trends, farveprøver, inspiration og andet. På den måde bliver de rådført i at videreudvikle deres design og få inspiration til at skabe nyt, som i sidste ende kan blive en del af Bolias designsortiment.

I galleriet nedenfor kan du se flere billeder af det vindende design ’105 ltr Forms’ af Fabio Vogel og samtidig se de andre tre prisvindende designs. Det var lampedesignet ’Kreisel’ af Andrea Bettinna Mueller, som modtag 2. pladsen, mens 3. pladsen gik til designduoen Dazingfeelsgood for deres borddesign ’Latch’. Publikumsprisen blev givet til designer Linnea Ek Blæhr for sin lænestol ’Ease’.

Psst… Husk at klikke dig gennem galleriet for at få et smugkig på de nye upcomming designere.