Annonce

7 tips til, hvordan du får et bedre indeklima

- 22/04/2021

Dug på vinduerne? Dårligt indeklima kan ikke kun give hovedpine og føre til træthed, det kan også resultere i alvorlige sundhedsrisici for dig og din familie. Her får du 7 tips til, hvordan du kan forbedre indeklimaet i dit hjem.

electrolux logo

Hvis du oplever hyppige hovedpiner og træthed, skal du måske se på, om der er forbedringer du kan foretage i dit hjems indeklima.

Et dårligt indeklima kan nemlig, foruden hovedpine, føre til søvnproblemer og koncentrationsbesvær – men også til langt mere alvorlige sundhedsproblemer som astma og allergi. 1,5 millioner danskere lider af astma eller allergi, og for dem er støv, dårlig udluftning og pollen årsag til gener hver eneste dag.

Men selv for de danskere, der ikke hører til dem med astma eller allergi, er der god grund til at have fokus på hjemmets indeklima. Hvis der er dug på vinduerne i dit hjem, er det et tegn på, at der er dårligt indeklima.

Indeklimaet påvirker vores sundhed

Dårligt indeklima kan komme fra fugten efter bad, partikler efter madlavning og stearinlys, der brænder så hyggeligt i stuen. Det kommer også fra gasser fra rengøringsmidler og boligens tekstiler.

Ved at forbedre hjemmets indeklima, kan du undgå risiko for mug, skimmel og svampesporer og øge din og din families sundhed. Vi opholder os indendørs 90% af tiden, og derfor er den luft, der omgiver os i vores hjem afgørende for vores ve og vel.

7 tips til et bedre indeklima

Herunder finder du 7 tips til, hvordan du kan forbedre indeklimaet i din bolig.

1. Udluftning morgen og aften
Sørg for at lufte ud med gennemtræk mindst to gange dagligt af 5-10 minutter – og meget gerne flere gange. På den måde får du fjernet den dårlige luft og mange af de skadelige partikler. Husk også at lukke døren til badeværelset når du er i bad og lufte godt ud efter badet.

2. Temperaturen er afgørende
En jævn temperatur på 20-22 grader gennem hele boligen sikrer, at der ikke så let opstår fugt, som ellers forårsages af for lave temperaturer eller forskel i temperatur fra rum til rum.

3. En effektiv luftrenser
En af de mest effektive måder, du kan blive fri for dårligt indeklima på, er med en luftrenser, der sørger for grundig udrensning af luften i din bolig. Du kan eksempelvis bruge Electrolux Well A7 luftrenser, som filtrerer op til 99,72% af de skadelige partikler i hjemmet. Luftrenseren er transportabel og kan stilles på gulvet eller hænge diskret på væggen – og så er den ikke mindst elegant, og kan tilpasses indretningen i dit hjem idet frontpanelet kan udskiftes.

 

Luftrenser electrolux

Electrolux Well A7 luftrenser, kan købes her.

4. Sluk stearinlys og brændeovn
Stearinlys, madlavning og brændeovne er skyld i en stor del af de skadelige partikler, der befinder sig i vores hjem. Sørg for at tænde emhætten når du laver mad, og luft godt ud efter stearinlysene er slukket og der har været tændt op i brændeovnen. Hvis du kan mindske forbruget af brændeovn og stearinlys, vil det være med til at forbedre indeklimaet.

5. Ud med vasketøjet
Hæng vasketøjet til tørre udenfor, da tørring indendørs er en hyppig årsag til forhøjet fugtighed i boligen.

6. Grønne planter
Omgiv dig med grønne planter, der er med til at rense luften og tilføre ny ilt til dit hjem.

7. Glem ikke rengøring
Gør rent mindst en gang om ugen, da hyppig rengøring er med til at holde støv og bakterier nede. Når vi går rundt i vores hjem, vil vores bevægelser hvirvle op i støvet, og det fører til, at vi indånder det. Sørg for at foretage en hovedrengøring mindst én gang om året.

Electrolux Well A7 Luftrenser

  • Electrolux Well A7 luftrenser har sensorer, der registrerer og aktiverer filtrering af op til 99,72% af de skadelige partikler helt ned til en størrelse på 0,3 mikrometer*.
  • Well A7’s luftstrømssystem tilbyder 360 graders luftindtag, der dækker kanterne på frontpanelet – en 3D-blæser samt 5-trins luftfiltrering.
  • Well A7 er let, transportabel og fleksibel takket være bærehåndtaget, der gør det muligt at flytte den til det rum, hvor behovet er størst. Placér den på de to ben, så den kan stå i en tilbagelænet position på gulvet, eller hæng den på væggen og spar plads på gulvet.
  • Luftrenseren kan tilpasses så den enten skiller sig ud eller falder i ét med rummet. Frontpanelet skiftes let ud, for et helt nyt designudtryk.
  • Styr og planlæg specifikke opgaver med Electrolux Wellbeing-app. Sensorer til partikler (PM1, 2,5, 10) og TVOC (samlede flygtige, organiske stoffer) gør det muligt for Well A7 i Smart mode at justere rensningshastigheden ud fra de værdier, den registrerer i dit hjem.
  • Lydniveauet på 20 dB(A)* minder om lyden af blød regn, så atmosfæren i dit hjem ikke forstyrres.
  • Læs mere om Electrolux Well A7 her.

 

*Baseret på tests, der blev udført eksternt i november 2020 i henhold til STP Number STP0014 Rev 09 standard med overholdelse af US FDA GMP regulering 21CFR dele 210, 211 og 820.