Agenda

“Nogle mennesker er bare noget særligt. Ikke fordi de er født ind i en bestemt familie eller i øvrigt har haft ekstraordinære forudsætninger for at blive til noget særligt”

- 08/07/2024

Fra Medina og Tessa til Nagin Ravand, Helle Thorning-Schmidt og i denne udgave Uffe Buchard. Det er nogle af de personer, som besidder en helt særlig tiltrækningskraft på alle omkring dem, og når de træder ind i et rum, bliver de et naturligt midtpunkt. Og så er fælles for dem, at de alle har fortalt deres historie til ELLE gennem tiden. De har det, man kan kalde 'it-faktoren'. Læs her månedens leder med chefredaktør Cecilie Ingdal.

Je ne sais quoi 

Nogle mennesker er bare noget særligt. Ikke fordi de er født ind i en bestemt familie eller i øvrigt har haft ekstraordinære (læs: fordelagtige) forudsætninger for at blive til noget særligt. De er dragende, de er fascinerede, de besidder en helt særlig tiltrækningskraft på alle omkring dem, og når de træder ind i et rum, bliver de et naturligt midtpunkt. Uanset om de vil det eller ej. De har bare det. Eller måske nærmere, de udvikler sig til at have det eller den; it-faktoren.  

Jeg tror, at vi alle har en eller flere i vores omgangskreds, har gået i gymnasiet med en, delt arbejdsplads med en eller lignende. Når jeg bladrer gennem de sidste næsten 16 års ELLE, er det uden tvivl også en overvejende del af netop dem, hvis historie vi har udfoldet. Fra Medina og Tessa til Nagin Ravand, Helle Thorning-Schmidt og i denne udgave Uffe Buchard.

Fællesnævneren for dem er ofte, at noget i deres tidlige liv har udløst en særlig målrettethed. Det være sig alt fra død, sygdom eller misbrug til mobning eller fly(g)tning. For modemanden, monopolisten, blomsterkunstneren, designentusiasten, kunst-connaisseuren og hotelfatter Uffe Buchard blev det, at hans far forlod familien uden at kigge sig tilbage formentlig det, der gjorde udslaget. Farens exit satte dybe spor; især i moren, og Uffe besluttede sig som teenager for, at der kun var en, der bestemte over hans lykke; nemlig Uffe selv. Det blev i den grad en drivkraft, som han formentlig stadig den dag i dag næres af. Den har bragt ham vidt omkring, men også givet ham det. Præcis som de ovennævnte. For når han træder ind i et rum, flokkes alle hurtigt omkring ham; han bliver det midtpunkt, som han på mange måder selv har det lidt ambivalent med. Men man forstår godt hvorfor, når man er i hans selskab. For han bidrager, han beriger, og han kaster lys.  

Men det er første gang, at han fortæller sin historie så personligt, som han gør i denne udgave af ELLE

Uffe har bidraget mange gange i ELLE. De første syv år af dansk ELLEs historie med sin faste månedlige modeklumme; senere blev den afløst af en halvårlig trendrapport, hvor han refererede fra de internationale modeuger med sin skarpe, spiddende og humoristiske pen, indtil han kastede sin kærlighed på især kunsten. Men det er første gang, at han fortæller sin historie så personligt, som han gør i denne udgave af ELLE. Lær ham lidt bedre at kende i Anders Ryehauges interview med ham på side 20. 

Denne sommerudgave af ELLE dykker også ned i det trygge og velkendte, når vi tager med skuespiller Fanny Bornedal, kunstner Emily Gernild og fotograf Ruben Hughes på deres stamsted, hvor alt mellem dybe – måske livsændrende – samtaler og festlige aftner har fundet sted. Der er også masser af sommerstemning i fotografernes sommerminder, i vores modeguide til sommeren anno 2024 og i journalist Maya Tekelis strøgtur på en hed junidag. 

Rigtig god sommerlæsning.

Cecilie