Agenda

Josephine Skriver om at blive mor: “Når det kom til mit arbejde, accepterede jeg, at der ville være en pause”

- 21/02/2024

Topmodel Josephine Skriver har haft ild i karrieren deseneste 12 år. Nu er hun fyldt 30 og er blevet mor til datteren Aurora. Det har tvunget hende til at sætte farten ned, fundere over Danmark vs. USA og fremtidsdrømme.

Du blev mor til din datter Aurora tilbage i august sidste år. Hvordan vil du beskrive det at blive mor for første gang?

“Der er kapitler i dit liv, der ændrer alt. Øjeblikke, du ved, du kan vende tilbage til og vide, at her gik dit liv i en ny retning. At flytte til udlandet som 18-årig og efterlade alt jeg kendte hjemme i Danmark, at blive Victoria’s Secret Angel og se min karriere tage fart, at starte mit eget firma Joja, at blive gift er nogle af de helt store overskrifter, der har ændret mit liv. Men rollen som mor er den største. Vi er nu i andet akt af mit liv. Starten på mit moderskab var en tid med overvældende glæde, men også med usikkerhed og uendelige søvnløse nætter. Jeg har opdaget en ny form for kærlighed og omsorg, der går ud over alt, hvad jeg tidligere har kendt. At blive mor har været noget af det hårdeste, mest ensomme og udfordrende, jeg nogensinde har oplevet, men for mig har det også bragt en glæde til mit liv, som jeg ikke vidste, jeg manglede. Der er en indre styrke, der er vågnet, og jeg kunne ikke være lykkeligere for at kunne være så heldig at kalde mig selv for nogens mor”.

Hvordan har det ændret dit liv?

“Det har tilføjet en helt ny dimension til mit liv og har ændret min tilgang til mange aspekter. Jeg er stadig i gang med at lære rollen som mor at kende. Det er en hel ny hverdag. Samtidig har det udfordret mig til at balancere moderskab med min karriere som model. Det kræver organisering, fleksibilitet og støtte fra mit bagland. Det har også lært mig at værdsætte tiden og være til stede i øjeblikket. Moderskabet har givet mig en ny følelse af formål og retning, både som mor og i min karriere. Det har været en rejse fyldt med udfordringer, men også med ubetinget kærlighed og glæde”.

Foto: Ceen Wahren Josephine Skriver

Hvordan håndterede du det at din krop og dit udseende – som du jo lever af – ændrede sig i forbindelse med graviditet og fødsel?

“Det var en intens oplevelse at bære et voksende menneske i 9 måneder. At være en del af det mirakel, som kvindens krop gennemgår og at se, hvad den er i stand til, var en unik oplevelse. Når det kom til mit arbejde, accepterede jeg simpelthen, at der naturligt ville være en pause, mens jeg bragte et nyt liv til verden. Jeg tog også processen med at komme tilbage til mig selv meget alvorligt og gjorde det i et roligt tempo. Måske stammer den tilgang fra mine år med sport og træning, og jeg forstod bare, at det tager længere tid, hvis man forsøger at skynde sig gennem kroppens helingsproces, før den er klar. Efter fødslen tog jeg en pause. Jeg sænkede tempoet fuldstændigt i de første 8-10 uger. Efter den periode begyndte jeg gradvist at tage fat på underlivsøvelser, kiropraktorbesøg og pilates for post-fødselstræning. Først nu, fem måneder senere, føler jeg mig klar til at arbejde på at genoptage min gamle træningsrutine. Det var virkelig vigtigt for mig at sætte farten helt ned og lytte til kroppen”.

Hvordan ser din hverdag ud i dag?

“Min hverdag starter mindre green juice- og dagbogs-agtigt og mere med lortebleer og leg, men jeg elsker det. Nu jeg jo tilbage på job mellem modelarbejdet og mit eget firma, så arbejdsdagen er allerede i fuld sving. Jeg er heldig, at jeg kan arbejde meget hjemmefra, så det er muligt at tilbringe så meget tid med lillepigen som muligt. Det er en konstant opdagelsesrejse at forstå hendes behov og reagere på dem med kærlighed og tålmodighed. Jeg prioriterer også tid til at nyde de små øjeblikke med hende, da tiden flyver, og hvert fremskridt er en glæde”.

Foto: Ceen Wahren

Du, din mand Alexander og jeres datter bor til dagligt i L.A., men hvilke tanker gør du dig om at give hende et forhold til Danmark?

“Mine danske rødder betyder meget for mig, selv om jeg nu bor i solrige L.A. med min amerikanske mand og vores datter. Jeg lægger stor vægt på at bevare dansk kultur, og jeg starter med at tale dansk til vores datter. Familien har også bidraget med danske børnebøger, og jeg ser frem til at at have en masse danske traditioner og skikke i vores daglige liv. Det er vigtigt for mig at opdrage hende med danske værdier, som min mand også støtter. Vi planlægger at rejse til Danmark så meget som muligt, især for at opleve den danske sommer. Vi var også hjemme til hendes første jul i Danmark, og det var en fantastisk oplevelse”.

Hvordan er forældreskabet forskelligt i Danmark og USA?

“En markant forskel, som jeg har bemærket som forælder i USA, er den tidlige forventning om, at børn skal udvikle selvstændighed hurtigt. Det tror jeg afspejler en kultur, der er stærkt fokuseret på karriere og uafhængighed. I modsætning hertil har vi i Danmark den fordel at have omfattende social og økonomisk støtte. Vi nyder ofte lange barselsperioder og et sundhedssystem, der virkelig støtter mødre. Overalt i USA er der en betydelig mangel på de ressourcer. Den kontrast mellem de to miljøer gør det tydeligt, hvor meget den kulturelle kontekst kan påvirke forældreskabet og de udfordringer, der følger med det”.

Foto: Ceen Wahren Josephine Skriver

Du driver også active-wear-brandet Joja sammen med model Jasmine Tookes. Hvad er nyt her?

“Joja er det, der får mig til at springe ud af sengen med glæde – udover min datter selvfølgelig. Det er utroligt fedt og spændende at have startet sit eget firma og være på den anden side af modebranchen. Samtidig kan jeg bruge den ekspertise, jeg har opnået efter mere end et årti i branchen. Vores ambitioner er store, og det kan være svært at sætte farten ned. Det er 100 % som mit andet barn. Der sker mange spændende ting i de næste par måneder”.

Hvad drømmer du om for de kommende år?

“Efter min lille barselspause glæder jeg mig utroligt meget til at kaste mig ind i 2024 med fuld fart og dykke tilbage i modebranchen samtidig med, at vi virkelig sætter Joja i fuld sving. Lige nu går det rigtig godt for os i USA, men jeg kan næsten ikke vente med at åbne døren op for resten af verden. Vi har store planer for det europæiske marked. Desuden ser jeg frem til at tage min lille pige med på min rejse og vise hende verden. Det bliver en spændende og begivenhedsrig tid, og jeg er klar til at gribe alle de udfordringer og muligheder, der venter”.

Læs ogå

Kristin Zachrisson Risberg om drømmeboligen på Nørrebro: “Da vi så den første gang, var vi ikke i tvivl”