Agenda

Global PR-manager Boy Frey om sin første jul i København

- 25/11/2022

Boy Frey, global PR-manager for Samsøe Samsøe skal i år holde sin første jul i København. Julen er ikke en ubetinget festlig begivenhed, når man kommer fra en skilsmissefamilie, til gengæld kan den blive til en velsignet og fortjent pause, når man ikke er bundet af traditioner og familie.

Juleaften bliver den aften, hvor jeg endelig kan læne mig tilbage og fejre, at nu er jeg landet her i København. Det var været et megatravlt år, hvor jeg ikke har holdt ordentlig ferie endnu. Det glæder jeg mig virkelig til! Jeg søger også balancen mellem at være udadvendt og social, men også virkelig nyde rolige dage uden for mange indtryk eller at der nødvendigvis skal ske så meget. Jeg er tro mod min egen identitet, og jeg er måske ikke den mest udadvendte og vilde person, men jeg elsker at joke og få folk til at grine og føle sig elsket. Det er et stereotypt billede billede af PR-folk, at de skal være så udadvendte og larmende. Jeg er flyttet til Amager Strand og har stranden og vandet lige udenfor døren, der føler jeg mig lykkelig. Eller når jeg skater, eller går ture med mine venner, så føler jeg en frihed. Det glæder jeg mig til i juledagene. Og så da jeg nu er blevet skandinav, vil jeg prøve at vinterbade, der hører ligesom med.

Boy Frey

Boy Frey, 26, er oprindeligt fra Holland og har indonesiske rødder, hans mor er nemlig fra Molukkerne. I juli flyttede han til København for at være global PR-manager for Samsøe Samsøe, og inden da var han kreativ konsulent i New York for flere brands så som Helmuth Lang og H&M. Som den ægte globalist, han er, har han hjemme overalt i verden, hvor der er venner og mennesker han holder af.

Mine forældre blev skilt, da jeg var ti, og så tog jeg ansvaret for julen: for at invitere, for at planlægge, for at købe gaver. Når folk så ikke kunne enes eller ikke ville sidde til bords med hinanden, gjorde det det bare endnu værre for mig, når jeg havde forsøgt at arrangere noget alle kunne blive glade for. Der var altid ukomfortable situationer, sådan tror jeg det er i mange familier, så jeg har det lidt dobbelt med julen. Det var først, da jeg mødte min daværende kæreste for nogle år siden, det gik op for mig, hvordan julen kan være hans familie var meget imødekommende og alle var velkomne hos dem. Julen blev en rummelig og varm oplevelse, trods baggrund eller seksualitet, og det er noget man ikke skal tage for givet. I år vælger jeg så at holde jul her i København med en ven, og rejser derefter til LA i ferien. I København vil jeg også bruge julen på at lave mad, jeg elsker at lave mad og have venner på besøg, som jeg kan forkæle med god mad og vin. Det er måske min eneste juletradition; at lave mad, sådan som min mor, der er fra Indonesien, altid har gjort det til jul. Det er traditionelle retter med fisk, tofu og gule ris. Jeg er virkelig vild med mad og vin, virkelig, og værdsætter det og så er det en måde at bringe folk sammen ved at lave mad til mine venner, gøre mig umage med det, bruge tid på det. Samtidig har jeg også i baghovedet, at vi er så heldige, at vi kan gøre det, det er ikke alle der kan det og mine venner og jeg føler os velsignede, når vi spiser gode måltider sammen.

“I Holland har vi et ordsprog, der siger, at hvert hus har sit eget kors, altså du ved aldrig hvad der sker bag facaden. Men jeg ved, at jeg står for mine egne værdier, og det er at gøre, det, der gør mig glad. Som at være omsorgsfuld over for de relationer, jeg vælger at være i”.

Jeg er generelt klimabevidst hele året rundt, det er også derfor jeg arbejder hos Samsøe Samsøe, hvor jeg kan spejle mig i deres værdier. I mange år har jeg både givet og fået ”a box of nothing”, et koncept vi har i Holland, hvor du giver 25 Euro for vitterlig en kasse uden indhold, og pengene går så til den organisation, du gerne vil støtte. Det, der betyder mere og mere for mig, jo mere skør verden bliver er at vi ikke kan tage noget for givet. Og det betyder at vi må fejre hvert øjeblik, ved at enhver må gøre det, der føles rigtigt og væsentligt.  Det gode ved julen er at du gør dig umage med dem, du er sammen med, og sammen ser tilbage på det år, der er gået  – og så er det altid rart at fejre noget! Julen er god på den måde, at den ikke handler om én person, så folk er mere lige, og det åbner for at man kan fejre og glædes på lige fod. Uanset om det er familie eller venner –  i sidste ende er det dem, man holder af, der tæller, og venner kan også blive den tætteste familie. Jo ældre jeg bliver vil jeg hellere fejre samme med mennesker, jeg holder af, ligesom jeg også helst vil arbejde med folk jeg kan lide. Det gælder om at skabe et sundt miljø kan man sige, uanset om det er en julefejring eller et arbejdsmiljø. Det er bare de to, tre dage om året, der kan give den følelse, ingen andre dage kan det – og den følelse af samhørighed, glæde, fejring – den er global.

 

Læs ogå

17 nye julefilm- og serier, du skal se i år